Auto|06.12.2020 22:29

Formula 1: Θρίαμβος του Πέρες στο απίθανο γκραν πρι του Μπαχρέιν - Εκπληκτικός αλλά άτυχος ο Ράσελ

Newsroom

Σε θρίαμβο του Σέρχιο Πέρες μετατράπηκε το δεύτερο σερί γκραν πρι που έγινε στην πίστα του Μπαχρέιν και προτελευταίο συνολικά για το πρωτάθλημα της Formula 1. Ο αγώνας, ούτως ή άλλως, προμηνυόταν συναρπαστικός δεδομένης της σπάνιας μορφής που δόθηκε στην πίστα με διάρκεια ανά γύρο περίπου τα 53 δευτερόλεπτα. Και δεν ήταν μόνο αυτό καθώς η απουσία του ασθενούς λόγω κορονοϊού Λιούις Χάμιλτον έφερε στον τιμόνι της Mercedes τον νεαρό αλλά ταλαντούχο οδηγό της Williams Τζορτζ Ράσελ. Ηρθε και ο πρώτος... χαμός με την εκκίνηση και την εγκατάλειψη των Φερστάπεν και Λεκλέρκ, που έδειξε ότι θα ακολουθούσε... ροντέο.

Και πράγματι μέχρι τέλους ο δεύτερος αγώνας στο Μπαχρέιν ήταν συναρπαστικός και ανατρεπτικός. Ο εκπληκτικός Μεξικανός Πέρες, ο οποίος δεν έχει συμβόλαιο για τη νέα σεζόν και ενδεχομένως να μην βρίσκεται στο πρωτάθλημα (καθώς δεν τον ανανέωσαν στη Racing Point), πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στη Formula 1, μολονότι βρέθηκε στη 18η θέση! Δεύτερος τερμάτισε ο απίθανος Εστέμπαν Οκον με Renault και τρίτος ο Λανς Στρολ με την έτερη Racing Point που θριάμβευσε.

T

Αντιθέτως, η Mercedes είχε έναν καταστροφικό αγώνα, λες και η απουσία του Χάμιλτον αποσυντόνισε κι αποδιοργάνωσε τους πάντες στην ομάδα. Παρ' όλα αυτά ο Ράσελ, αν και στάθηκε άτυχος στο φινάλε, πραγματοποίησε έναν καταπληκτικό αγώνα και κέρδισε τις εντυπώσεις αλλά και τους πρώτους του βαθμούς στο πρωτάθλημα. Στην εκκίνηση ήταν καταπληκτικός και προσπέρασε τον Μπότας, που έκανε κάκιστο αγώνα, χτίζοντας μάλιστα και διαφορά.

T
T
T

Ωστόσο, η Mercedes που φημίζεται για την ακρίβεια και τον επαγγελματισμό της σε όλα, κατόρθωσε να γίνει... Ferrari καθώς κατά τη διάρκεια του εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας θέλησε να κάνει διπλό πιτ-στοπ σε Μπότας και Ράσελ μπερδεύοντας όμως τα ελαστικά τους με αποτέλεσμα ο μεν Μπότας να κάνει στάση 30 δευτερολέπτων, ο δε Ράσελ να κάνει κι άλλο πιτ-στοπ την ώρα που βρισκόταν δεύτερος και κυνηγούσε τον Πέρες για την πρώτη θέση! Τελικά ο άτυχος αλλά συγκινητικός Ράσελ μπήκε στα πιτ επτά γύρους πριν από το τέλος (έκανε συνολικά τέσσερα πιτ-στοπ), από δεύτερος έφτασε δέκατος πέμπτος αλλά τελικά κατόρθωσε να μπει στη βαθμολογούμενη δεκάδα για πρώτη φορά.

T
T

Κάπως έτσι ο Πέρες, ο Οκόν και ο Στρολ, που ήταν οι πιο συνεπείς στη διάρκεια του αγώνα, συμπλήρωσαν ένα πολύ ξεχωριστό βάθρο που μάλλον δεν θα επαναληφθεί. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Σάινθ, Ρικιάρντο, Άλμπον, Κβίατ, Μπότας, Ράσελ και Νόρις.

T
T

Λανς ΣτρολΒάλτερι ΜπόταςGP ΜπαχρέινΣέρχιο ΠέρεςMercedesRacing PoingΕστεμπαν ΟκονΤζορτζ ΡάσελFormula 1