Auto|12.12.2020 20:41

Formula 1: «Σφαίρα» ο Φερστάπεν στις κατατακτήριες του Αμπού Ντάμπι

Newsroom

Πραγματοποιώντας έναν εκπληκτικό γύρο στο grand prix του Αμπού Ντάμπι, ο τρομερός Μαξ Φερστάπεν πήρε την pole position και θα εκκινήσει πρώτος στον τελευταίο αγώνα της σεζόν στη Formula 1. Ο Ολλανδός πιλότος, ο οποίος πανηγύρισε για πρώτη φορά στις κατατακτήριες δοκιμές του 2020, έκανε έναν ασύλληπτο γύρο στην τελευταία του προσπάθεια μέσα στην πίστα και κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή πήρε την pole position μέσα από τα χέρια της Mercedes και του Βάλτερι Μπότας, ο οποίος μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν πρώτος.

Ο Φινλανδός τελικά έμεινε στη δεύτερη θέση και ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος επέστρεψε στις πίστες μετά την απουσία του από τον προηγούμενο αγώνα λόγω κορονοϊού περιορίστηκε στην τρίτη θέση. Πίσω τους, στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Λάντο Νόρις, ο οποίος ήταν εντυπωσιακός, ενώ ακολούθησαν Αλμπον, Σάινθ, Κβίατ, Στρολ, Λεκλέρκ και Γκασλί. Αντιθέτως, έμειναν εκτός δεκάδας ο Οκον και ο Ρικιάρντο στον τελευταίο του αγώνα με τη Renault, όπως και ο Φέτελ, ο οποίος μετά από πέντε χρόνια αποχωρεί από τη Ferrari.

Ο εκπληκτικός γύρος του Φερστάπεν

T

Από τη 15η θέση θα εκκινήσει και ο Σέρχιο Πέρες, ο οποίος θριάμβευσε στο προηγούμενο grand prix που έγινε στην πίστα του Μπαχρέιν, ενώ 18ος ξέμεινε και ο Τζορτζ Ράσελ.

T

Λιούις ΧάμιλτονFormula 1Red BullMercedesΜαξ ΦερστάπενGP Αμπού ΝτάμπιΒάλτερι Μπότας