Auto|13.12.2020 17:47

Formula 1: Πρίγκιπας ο Φερστάπεν στο Αμπού Ντάμπι

Newsroom

Μήνυμα από το μέλλον ή αποτέλεσμα της... αδιαφορίας της Mercedes που κυριάρχησε καθόλη τη διάρκεια της σεζόν στη Formula 1 κατακτώντας με άνεση το πρωτάθλημα των κατασκευαστών, τον τίτλο στους οδηγούς με τον Λιούις Χάμιλτον να γράφει ιστορία και τον Βάλτερι Μπότας να τον ακολουθεί; Τούτη τη φορά όμως, στον τελευταίο αγώνα της σεζόν που πραγματοποιήθηκε στην πίστα του Αμπού Ντάμπι, ο Μαξ Φερστάπεν ανάγκασε τους οδηγούς της Mercedes να δουν την πλάτη του, όπως ακριβώς συνέβη και στις κατατακτήριες του Σαββάτου. Ο εκπληκτικός Ολλανδός εκκίνησε πρώτος κι έμεινε εκεί μέχρι τέλους σε έναν άκρως... ανιαρό αγώνα, πανηγυρίζοντας τη δέκατη νίκη στην καριέρα του.

Ο Μπότας τερμάτισε δεύτερος και ο Χάμιλτον, ο οποίος επανέκαμψε μετά τον κορονοϊό, τρίτος, ο Αλμπον με τη έτερη Red Bull τέταρτος, ενώ θριάμβευσαν οι McLaren που κάνοντας εκπληκτικό αγώνα και τους Νόρις και Σάινθ (στον τελευταίο του αγώνα στην εταιρεία καθώς θα συνεχίσει στη Ferrari) στην 5η και 6η θέση κατέλαβαν την τρίτη θέση στους κατασκευαστές πίσω από τη Red Bull. Εβδομος έμεινε ο Ρικιάρντο (επίσης στον τελευταίο του αγώνα με τη Renault διότι μετακομίζει στη McLaren) και ακολούθησαν οι Γκασλί, Οκόν, Στρολ στη βαθμολογούμενη δεκάδα. 

T

Εκτός έμειναν για έναν ακόμη αγώνα οι απογοητευτικές Ferrari με τον Σεμπάστιαν Φέτελ να αποχαιρετά την ιταλική ομάδα μετά από μια άγονη εξαετία και να οδεύει προς την Αστον Μάρτιν ελπίζοντας σε ένα καλύτερο μέλλον. Αδοξα ολοκληρώθηκε και η πορεία του Σέρχιο Πέρες στη Formula 1, ο οποίος νίκησε στο Μπαχρέιν αλλά στο Αμπού Ντάμπι εγκατέλειψε και παραμένει άγνωστο αν το 2021 θα βρίσκεται στο grid. Επί του παρόντος πάντως δεν έχει συμβόλαιο καθώς η Racing Point δεν του ανανέωσε το συμβόλαιο.

T
T

GP Αμπού ΝτάμπιRed BullFormula 1Βάλτερι ΜπόταςΛιούις ΧάμιλτονMercedesMcLarenΜαξ Φερστάπεν