Auto|12.02.2021 19:30

Φερνάντο Αλόνσο: Υποβλήθηκε σε επέμβαση στη γνάθο

Newsroom

Σε επιτυχημένη επέμβαση στην άνω γνάθο υποβλήθηκε ο οδηγός της Formula 1 Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος ενεπλάκη σε ατύχημα στο Λουγκάνο της Ελβετίας. Ο πιλότος της Renault, ο οποίος σε ηλικία 39 ετών επέστρεψε στη Formula 1 για να κλείσει την καριέρα του, χτυπήθηκε από αυτοκίνητο την ώρα που έκανε ποδηλασία στους δρόμους του Λουγκάνο στο πλαίσιο της προετοιμασίας του πριν από την έναρξη της σεζόν.

Διαβάστε επίσης: Επίσημη η συμφωνία Χάμιλτον - Mercedes. Μένει για τον ιστορικό 8ο τίτλο

Η κατάσταση της υγείας του Αλόνσο κρίνεται ικανοποιητική, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η εταιρεία του, καθώς μετά από δύο ημέρες που θα παραμείνει υπό παρακολούθηση σε κλινική , θα πάρει εξιτήριο. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η Alpine Renault εκφράζει την αισιοδοξία της για επιστροφή του Ισπανού με το ξεκίνημα της σεζόν και τις επίσημες δοκιμές περί τα μέσα Μαρτίου στο Μπαχρέιν, κάτι τέτοιο επί του παρόντος είναι αβέβαιο.

«Οι γιατροί εντόπισαν ένα κάταγμα στην άνω γνάθο του και πραγματοποίησαν μια επιτυχημένη διορθωτική επέμβαση. Η ιατρική ομάδα είναι ικανοποιημένη με την πρόοδό του. Ο Φερνάντο θα παραμείνει υπό παρακολούθηση στο νοσοκομείο για άλλες 48 ώρες. Ευελπιστούμε, ότι μετά από λίγες μέρες αποθεραπείας και ξεκούρασης, θα είναι σε θέση να συνεχίσει σταδιακά την προπόνηση. Περιμένουμε από αυτόν να είναι πανέτοιμος στο ξεκίνημα της σεζόν» ανέφερε η ανακοίνωση της ομάδας.

Πώς έγινε το ατύχημα

Στο μεταξύ, οι αστυνομικές αρχές του Λουγκάνο έριξαν φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ατύχημα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε, το περιστατικό έγινε έξω από ένα πάρκινγκ σούπερ μάρκετ. «Λίγο πριν από τις 14.00 στο Viganello, ένας 42χρονος Ελβετός οδηγός που ζει στην περιοχή του Λουγκάνο οδηγούσε κατά μήκος της Via La Santa προς την Πρεγκασόνα. Σύμφωνα με όσα αρχικά κατέθεσαν οι αυτόπτες μάρτυρες, ενώ έκανε μια αριστερή στροφή για να μπει σε χώρο στάθμευσης σούπερ μάρκετ, συγκρούστηκε με έναν 39χρονο Ισπανό πολίτη, ο οποίος οδηγούσε ποδήλατο. Η σύγκρουση έλαβε χώρα στη δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου. Αξιωματικοί από την Καντονική Αστυνομία και με την υποστήριξη της Αστυνομίας του Λουγκάνο, καθώς και διασώστες, έφτασαν στο σημείο και, αφού προσέφεραν στον ποδηλάτη τις Πρώτες Βοήθειες, διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο».

RenaultΦερνάντο ΑλόνσοFormula 1