Auto|29.10.2018 23:49

Citroen: Κινητήρες Euro 6.2

Νίκος Λουπάκης

Όλα τα επιβατικά μοντέλα της Citroën είναι πλέον πιστοποιημένα με βάσει το πρωτόκολο WLTP (Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure), το οποίο προβλέπει μια πιο ρεαλιστική διαδικασία μετρήσεων, ενώ ικανοποιώντας και τις απαιτήσεις των προδιαγραφών εκπομπών ρύπων EURO 6.2 οι κινητήρες της γαλλικής εταιρίας είναι έτοιμοι να προσαρμοστούν και στις ακόμα πιο αυστηρές απαιτήσεις της νομοθεσίας που θα προκύψουν στο άμεσο μέλλον.

Με τον τρόπο αυτό, η Citroën προσφέρει μια μεγάλη γκάμα κινητήρων υψηλής απόδοσης με πιο «φιλική» προς το περιβάλλον συμπεριφορά, που ενσωματώνει προηγμένες τεχνολογικά λύσεις.

Οι βενζινοκινητήρες PureTech διαθέτουν φίλτρο μικροσωματιδίων PPF (Petrol Particle Filter) ώστε να ανταποκρίνονται στα νέα, αυστηρότερα όρια εκπομπών ρύπων. Χαρακτηριστικό των κινητήρων αυτών είναι πως μεταξύ 1.500 και 3.500 σ.α.λ. εμφανίζουν το 95% της ροπής τους, προσφέροντας καλύτερες επιδόσεις στα μοντέλα της Citroen, αλλά και μεγάλη ευκολία στον κάθε οδηγό. Η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές CΟ2 έχουν περιοριστεί έως και κατά 25%. Σημαντική συμβολή έχει το νέο 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο με το οποίο συνδυάζονται οι κινητήρες PureTech

Citroen