Auto|09.09.2021 16:44

Ράλι Ακρόπολις: Έναρξη κάτω από τον Ιερό Βράχο - Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Newsroom

Το θρυλικό ράλι Ακρόπολις, το επικαλούμενο και «Ράλι των Θεών» επέστρεψε και από το πρωί της Πέμπτης η καρδιά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) χτυπά στην Αθήνα. Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κηρύξει στις 17:30 την έναρξη της ιστορικής διαδρομής στη σκιά της Ακρόπολης.

Συγκεκριμένα, η εκκίνηση θα δοθεί κάτω από τον Ιερό Βράχο και αμέσως μετά τη σκυτάλη θα πάρει η περιοχή γύρω από την Πλατεία Συντάγματος, όπου θα διεξαχθεί η ειδική διαδρομή «COSMOTE 5G Athens Stage». Για πρώτη φορά στην ιστορία τα αυτοκίνητα θα περάσουν μέσα από το κέντρο της Αθήνας, δημιουργώντας ένα μοναδικό σκηνικό, με την εικόνα να μεταδίδεται σε σε ολόκληρο τον πλανήτη! 

Η ειδική διαδρομή θα προβληθεί σε απευθείας μετάδοση από την τηλεόραση της ΕΡΤ, όπως βέβαια και από την COSMOTE TV, που από τις 6 έως και τις 13 Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται αδιάκοπα δίπλα στον αγώνα, με το pop-up κανάλι «COSMOTE Sport Acropolis Rally».

Τι αλλάζει για τους οδηγούς

Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας έχει απαγορευτεί από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 21.00 το βράδυ, ενώ από την Τροχαία θα γίνονται εκτροπές για να διευκολύνεται η κίνηση.Η δράση θα μεταφερθεί την Παρασκευή σε Πελοπόννησο και Κορινθία και συγκεκριμένα στη βραβευμένη από το κοινό του WRC ειδική διαδρομή «Άγιοι Θεόδωροι» και στο Λουτράκι, ενώ το Σάββατο και την Κυριακή οι ιστορικότερες διαδρομές του Ράλι Ακρόπολις στη Στερεά Ελλάδα θα βρεθούν στο κέντρο του ενδιαφέροντος για τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού. 

Οι δύσκολες ώρες για τους οδηγούς της Αθήνας δεν θα είναι μόνο αυτές της διαδρομής  αλλά μετά την ολοκλήρωση της «ειδικής» στο Σύνταγμα, τα περίπου 50 αγωνιστικά αυτοκίνητα που θα συμμετάσχουν στο ράλι, θα σταθμεύσουν στην κάτω πλευρά της πλατείας, μέχρι το πρωί της Παρασκευής οπότε θα αναχωρήσουν για τους Αγίους Θεοδώρους και το Λουτράκι. Στο χώρο στάθμευσης θα μπορούν να τα επισκέπτονται οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού για να τα θαυμάσουν, κάτι που θα γίνεται με έλεγχο από την αστυνομία.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις 

Στο πλαίσιο διεξαγωγής του Ράλι Ακρόπολις θα τεθούν σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα:  

1. Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων από τις 06:00 της Πέμπτης 09/09/2021 και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας αυτών από τις 11:00 της Πέμπτης 09/09/2021, στις κατωτέρω οδούς και λεωφόρους:

  • Σταδίου, στο τμήμα της από το ύψος της συμβολής της με την οδό Αμερικής έως τη συμβολή της με την Πλ. Συντάγματος,
  • Λ. Β. Σοφίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στο τμήμα της από το ύψος της συμβολής της με την οδό Ακαδημίας έως τη συμβολή της με τη Λ. Αμαλίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο,
  • Λ. Β. Σοφίας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Αμαλίας, στο τμήμα της από το ύψος της συμβολής της με την οδό Σέκερη έως τη συμβολή της με την Λ. Αμαλίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο,
  • Πλ. Συντάγματος, καθ' όλο το μήκος της,
  • Φιλελλήνων, καθ' όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο,
  • Λ. Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθ' όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο,
  • Λ. Συγγρού στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κέντρο, στο τμήμα από το τη συμβολή της με την οδό Καλλιρόης έως τη συμβολή της με την οδό Αθ. Διάκου,
  • Λ. Συγγρού στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Παραλία, στο τμήμα από το τη συμβολή της με την οδό Αθ. Διάκου έως τη συμβολή της με την οδό Αμβρ. Φραντζή,
  • Χατζηχρήστου, καθ' όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο,
  • Ροβέρτου Γκάλι, καθ' όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο,
  • Κόμβος Ακρόπολης,
  • Προπυλαίων, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Ροβέρτου Γκάλι έως τη συμβολή της με την οδό Καβαλλότι,
  • Καβαλλότι, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Προπυλαίων έως τη συμβολή της με την οδό Μισαραλιώτου,
  • Μισαραλιώτου, καθ' όλο το μήκος της,
  • Πετμεζά, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Μισαραλιώτου έως τη συμβολή της με τη Λ. Συγγρού.

2. Η κάθετη διέλευση των οχημάτων επί των οδικών αξόνων της Λ. Β. Σοφίας, της Λ. Β. Κων/νου, της οδού Σταδίου και της οδού Πανεπιστημίου θα επιτρέπεται.

3. Καθορισμός της οδού Βουλής, ως οδού αντίθετης ροής (αντιδρόμηση), στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Κολοκοτρώνη έως τη συμβολή της με την οδό Καρ. Σερβίας, μόνο για οχήματα μεταφοράς μονίμων κατοίκων, οχήματα μεταφοράς επιβατών προς ξενοδοχειακές μονάδες και οχήματα ανεφοδιασμού και εξυπηρέτησης παρακείμενων επιχειρήσεων.

Οι εναλλακτικές διαδρομές 

Λόγω των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, η ΕΛ.ΑΣ. καλεί τους οδηγούς για τη διευκόλυνσή τους, να επιλέγουν εναλλακτικούς οδικούς άξονες (Χαμοστέρνας, Πειραιώς, Σταδίου κ.λπ.) για την προσέγγισή τους στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας. 

Ενδεικτικά, προτείνει τις εξής εναλλακτικές διαδρομές:

Προς Κέντρο Αθήνας (για τους κινούμενους επί της Λ. Συγγρού):

  • Λ. Συγγρού - δεξιά Καλλιρόης - συνέχεια Λ. Β. Κων/νου - αριστερά μέσω κάθετων οδών προς περιοχή Κολωνακίου

Προς Κέντρο Αθήνας (για τους κινούμενους επί της Λ. Κηφισίας):

  • Λ. Κηφισίας - συνέχεια Λ. Β. Κων/νου - δεξιά Λ.Β.Σοφίας - δεξιά Σέκερη ή,
  • Λ. Κηφισίας - δεξιά Λ. Αλεξάνδρας - αριστερά μέσω καθέτων οδών προς Κέντρο Αθήνας ή,
  • Λ. Κηφισίας - δεξιά Λ. Αλεξάνδρας - αριστερά 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων).

Η προσέλευση των πεζών θεατών για την παρακολούθηση του Ράλι Ακρόπολις θα πραγματοποιείται:
Για τους προσερχόμενους στη Λ. Αμαλίας, μέσω της οδού Σουρή ή του Ζαππείου. Για τους προσερχόμενους στην Πλ. Συντάγματος, είτε από τη συμβολή Πανεπιστημίου/ Βουκουρεστίου είτε από τη συμβολή Σταδίου/ Αμερικής.

Όλες οι ειδήσεις

Ο Μίκης Θεοδωράκης πέρασε στην αθανασία

Μίκης Θεοδωράκης: Με τραγούδι αποχαιρέτησε τον πατέρα της η Μαργαρίτα

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Να δοθεί άμεσα 3η δόση του εμβολίου στους υγειονομικούς

Πώς θα λειτουργήσουν οι κλειστοί χώροι από Δευτέρα- Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους

Οι τρεις προτεραιότητες στην Υγεία μετά τη ΔΕΘ – Τι θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης

WRCκλειστοί δρόμοικυκλοφοριακές ρυθμίσειςΡάλι Ακρόπολις