Auto|31.01.2019 18:52

Απειλές κατά δημοσιογράφου που ενόχλησε εμπόρους αυτοκινήτων

Νίκος Λουπάκης

Ασυνήθιστος οπωσδήποτε ο χώρος του αυτοκινήτου σε τέτοιου είδους καταστάσεις – και το θέμα είναι σίγουρα σοβαρό. Την προηγούμενη βδομάδα ο δημοσιογράφος του newsauto.gr και movenews.gr, Γιώργος Ανδρής, δέχθηκε στο σπίτι του ανώνυμα απειλητικά τηλεφωνήματα, τόσο ο ίδιος όσο και μέλη της οικογένειάς του. Ο άγνωστος μάλιστα επανήλθε και όταν στο σπίτι του συναδέλφου βρισκόταν αστυνομικός της ασφάλειας Αμαρουσίου και δεν δίστασε να απειλήσει και τον ίδιο όταν αυτός του δήλωσε την ιδιότητά του.

Σημειώνουμε ότι ο συνάδελφος έχει κατά καιρούς πραγματοποιήσει ρεπορτάζ που αφορούν την εξαπάτηση αγοραστών μέσω της γνωστής μεθόδου του γυρίσματος των κοντέρ ή μέσω της λήψης προκαταβολών από εμπόρους χωρίς να υπάρχουν τα αντίστοιχα αυτοκίνητα, αλλά και άλλου τύπου «παρατυπίες», όπως η μη ενημέρωση κατόχων ΙΧ για επίσημες ανακλήσεις κλπ.

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ) καταδικάζει απερίφραστα αυτές τις πρακτικές:

«Είναι αδιανόητο σε ευρωπαϊκή χώρα, το έτος 2019, να επιχειρείται η φίμωση του τύπου και να απειλούνται δημοσιογράφοι κατά την τέλεση του λειτουργήματός τους.

Πρόκειται για μια απαράδεκτη τακτική, για την οποία η Δημόσια Αρχή πρέπει να επιληφθεί, προκειμένου να προστατεύσει την ελευθερία του Τύπου και τη σωματική ακεραιότητα των δημοσιογράφων και των οικογενειών τους.»

Ο ΣΕΑΑ επισημαίνει επίσης τα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της εμπορίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων:

«Αυτή, όμως, η πρωτοφανής και απαράδεκτη ενέργεια, καταδεικνύει και το μείζον ζήτημα που υφίσταται με την αγορά του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου και μάλιστα του εισαγόμενου μεταχειρισμένου, για την οποία η Δημόσια Αρχή οφείλει να παρέμβει, προκειμένου να προστατεύσει τους καταναλωτές από επιτηδείους οι οποίοι, όπως φαίνεται, δεν διστάζουν για τίποτε.

Αντίστοιχη ανακοίνωση εξέδωσε και η ΕΣΗΕΑ

«Για μια ακόμη φορά οι δημοσιογράφοι γίνονται θύματα απειλών σε βάρος των ιδίων και των οικογενειών τους για έρευνες που διεξάγουν προς όφελος πολιτών. Φαίνεται ότι η καταγγελτική δημοσιογραφία δεν αρέσει σε κάποιους!

Το Δ.Σ. συμπαρίσταται στον συνάδελφο και την οικογένειά του και δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι η τρομοκρατία δεν θα σταματήσει την ελεύθερη έρευνα και την αποκάλυψη της αλήθειας.»

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

αυτοκίνητα