Auto|31.05.2022 10:24

Νέα επετειακή έκδοση για τα 20 χρόνια του VW Touareg

Χρήστος Παπαχριστόπουλος

Η Volkswagen γιορτάζει τα 20 χρόνια από το λανσάρισμα του Touareg παρουσιάζοντας την ειδική έκδοση «EDITION 20»., η οποία θα είναι διαθέσιμη από τα μέσα του Ιουνίου με αποκλειστικό εξοπλισμό και μικρές αλλαγές στη σχεδίαση.

Σε επίπεδο εξωτερικής εμφάνισης, η ειδική έκδοση VW Touareg «EDITION 20» φέρει μια νέα βαφή με την ονομασία Meloe Blue όπως επίσης και γυαλισμένες ζάντες Bogota διαμέτρου 20’’, οι οποίες είναι διαθέσιμες αποκλειστικά για την επετειακή έκδοση.

Τον πιο δυναμικό χαρακτήρα του αμαξώματος υπογραμμίζουν τα φιμέ πλευρικά και πίσω παράθυρα, τα πίσω φώτα LED με απόχρωση έντονου κόκκινου και το σήμα «EDITION 20» στη μεσαία κολόνα. Παράλληλα, το περίγραμμα των θόλων των τροχών αλλά και το πίσω diffuser είναι βαμμένα σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα.

O μοναδικός χαρακτήρας της έκδοσης τονίζεται με διάφορα στοιχεία και στην καμπίνα. Υψηλής ποιότητας δέρμα Sanova καλύπτει τα καθίσματα με ειδική ραφή καπιτονέ και νήματα σε μπεζ χρώμα Ceramique, συνδυασμός που υπογραμμίζει την κορυφαία κομψότητα και πολυτέλεια του μεγάλου γερμανικού SUV.

Ιδιαίτερα εξελιγμένα συστήματα όπως το Τravel Assist και το Innovision Cockpit με την οθόνη των 15’’ για το σύστημα infotainment εξασφαλίζουν ακόμα περισσότερη άνεση και τη μέγιστη δυνατή συνδεσιμότητα, στην εορταστική έκδοση του VW Touareg.

Παράλληλα, τονίζεται και ο σπορ χαρακτήρας του αυτοκινήτου με κάποιες κόκκινες πινελιές. Οι ραφές με τον συνδυασμό σε  μπεζ και κόκκινο χρώμα των νημάτων εμφανίζονται σε αρκετά σημεία στο ταμπλό, στο τιμόνι και στις εσωτερικές επενδύσεις των θυρών. Η δερμάτινη επένδυση στον επιλογέα του αυτόματου κιβωτίου διαθέτει και αυτή τον λογότυπο «EDITION 20».

Όσον αφορά τους κινητήρες, η νέα έκδοση είναι διαθέσιμη σε τρεις εκδόσεις του 3.0 V6 TDI -με 231, 286 ή 340 PS- και στo plug-in hybrid VW Touareg με συνδυαστική ισχύ 381 PS και 600 Nm ροπής. Και οι τέσσερις κινητήρες μεταδίδουν την κίνηση στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων.

Πηγή: drive.gr

αυτοκίνηταVolkswagen