Auto|25.07.2022 08:10

Η Hyundai εξελίσσει ένα φθηνό ηλεκτρικό αυτοκίνητο για την Ευρώπη

Newsroom

Η Hyundai έχει ανακοινώσει ότι θέλει να σταματήσει τις πωλήσεις αυτοκινήτων με θερμικούς κινητήρες στην Ευρώπη από το 2035. Ωστόσο, για να στραφεί πλήρως προς την ηλεκτροκίνηση θα πρέπει να διαθέτει μια ευρεία γκάμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα ικανοποιούν όλα τα βαλάντια.

Προς το παρόν, η κορεάτικη φίρμα με τη νέα σειρά ηλεκτρικών αυτοκινήτων Ioniq δεν εξυπηρετεί το παραδοσιακό της κοινό, καθώς τόσο το Ioniq 5 όσο και το Ioniq 6 που παρουσιάστηκε πριν από λίγες μέρες απευθύνονται τιμολογιακά σε εύρωστους οικονομικά πελάτες. Ομοίως και το ηλεκτρικό SUV Ioniq 7 που θα λανσαριστεί στην αγορά το 2024.

Και κάπως έτσι δημιουργείται η ανάγκη για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα είναι πιο προσιτό σε τιμή και θα απευθύνεται σε ένα πιο ευρύ αγοραστικό κοινό. Μιλώντας στο Automotive News Europe, ο επικεφαλής μάρκετινγκ της Hyundai, Andreas-Christoph Hofmann, δήλωσε ότι ήδη ετοιμάζεται ένα τέτοιο ηλεκτρικό μοντέλο που θα κοστίζει περίπου €20.000.

Το νέο μοντέλο θα έρθει αντιμέτωπο με τα νέα ηλεκτρικά για την πόλη που θα λανσάρουν στην ευρωπαϊκή αγορά οι VW, Skoda και Cupra από το 2025.

Ο Hofmann παραδέχτηκε ότι η παραγωγή ενός ηλεκτρικού πόλης αποτελεί πρόκληση μιας και οι μπαταρίες και το ηλεκτρικό μοτέρ πρέπει να χωρέσουν σε ένα μικρό σχετικά αμάξωμα, αφήνοντας παράλληλα αρκετό χώρο στην καμπίνα. Παράλληλα, τα μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι λιγότερο κερδοφόρα για τους κατασκευαστές, για αυτό και η Hyundai στράφηκε σε πρώτη φάση στα μεγαλύτερα Ioniq 5, Ioniq 6 και Ioniq 7.

Πηγή: drive.gr

Hyundai