Auto|04.02.2023 14:43

Η μεγάλη αλλαγή στο Google Maps που θα λύσει τα χέρια στους οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων – Σε τι θα διευκολύνει

Newsroom

Μια νέα αναβάθμιση ετοιμάζεται από την Google Maps για κινητά που χρησιμοποιούν λειτουργικό Android καθώς αναμένεται να προστεθεί μία ακόμη υπηρεσία που θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη στους οδηγούς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Συγκεκριμένα το Google Maps για Android κινητά θα συγκλίνει με το λειτουργικό Android Auto και θα δίνει την επιλογή σε εκείνους που θέλουν να σχεδιάσουν ένα ταξίδι στους Χάρτες, να επιλέξουν σε αυτό και τους σταθμούς φόρτισης που βρίσκονται στην πορεία τους.

Η επιλογή σταθμών φόρτισης στο σχεδιασμό ενός ταξιδιού από οδηγό ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι ήδη διαθέσιμη στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα με multimedia σύστημα που τρέχει με Android Auto. Ωστόσο, το λειτουργικό των Αμερικανών δεν έχει παρουσία σε όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που είναι διαθέσιμα στην αγορά.

Άγνωστο είναι αν η νέα υπηρεσία θα υπολογίζει και θα προτείνει στον χρήση το πότε και πού θα πρέπει να διακόψει το ταξίδι του για να φορτίσει το αυτοκίνητό του, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει η δυνατότητα προσθήκης επιπλέον πληροφοριών από τον οδηγό, για τον τύπο και το μέγεθος του αυτοκινήτου που χρησιμοποιεί ώστε να γίνεται με ακρίβεια ο αριθμός των στάσεων για φόρτιση.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραχάρτεςαναβάθμισηGoogle Mapsgoogle