Σαρωτικοί έλεγχοι της Τροχαίας στη Θεσσαλονίκη: Πάνω από 300 πρόστιμα σε μια ημέρα
NewsroomΠάνω από 300 πρόστιμα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας «έπεσαν» σε μία μόλις μέρα στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα στην καρδιά του καλοκαιριού με αρκετούς να λείπουν για διακοπές και την πόλη σχεδόν άδεια.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, χθες αστυνομικοί της Τροχαίας πραγματοποίησαν ελέγχους σε 790 οχήματα και βεβαίωσαν 317 παραβάσεις. Μάλιστα, οι 134 από αυτές ήταν για υπερβολική ταχύτητα.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης αναφέρει:
«Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στη διευκόλυνση και προστασία του συνόλου των χρηστών των οδικών δικτύων (πεζών και οδηγών), στην τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, συγκροτεί συνεργεία τροχονομικών ελέγχων και πραγματοποιεί στοχευμένες δράσεις προκειμένου να καλυφθεί ολοκληρωμένα η επιτήρηση των οδικών δικτύων και να αυξηθεί το επίπεδο οδικής ασφάλειας. Στο πλαίσιο αυτό, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της ανωτέρω Διεύθυνσης, κατά το προηγούμενο 24ωρο (11-8-2023), πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι στο Πολεοδομικό Συγκρότημα της Θεσσαλονίκης & στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσ/νίκης-Ευζώνων κατά τους οποίους ελέγχθηκαν συνολικά 790 οχήματα, βεβαιώθηκαν συνολικά 317 παραβάσεις και συγκεκριμένα, 134 για παραβίαση ορίου ταχύτητας, 87 για παράνομες σταθμεύσεις και 96 για λοιπές παραβάσεις.
- Συγκλονιστική μαρτυρία δύτη για την τραγωδία στη Χίο - «Ήταν πόλεμος, παίρναμε πτώματα από το σκάφος»
- Αφρικανική σκόνη «σκεπάζει» την Ελλάδα: Πότε θα επηρεαστεί η Αττική - Δείτε χάρτες
- Απίστευτη τραγωδία στην Ινδία: Τρεις αδελφές αυτοκτόνησαν γιατί ο πατέρας τους πήρε το κινητό τηλέφωνο
- «Ποτέ δεν είναι αργά»: Η ιστορία του 82χρονου μαραθωνοδρόμου που έχει τη φυσική κατάσταση 20χρονου