Auto|17.10.2023 12:00

Το πρόστιμο του αιώνα για υπερβολική ταχύτητα: Του έκοψαν κλήση πάνω από 1 εκατομμύριο

Newsroom

Κλήση 1,4 εκατομμυρίου δολαρίων (!) έλαβε από την τροχαία ένας οδηγός που έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα σε αυτοκινητόδρομο στη Τζόρτζια των ΗΠΑ.

Ο Κόνορ Κάτο οδηγούσε για το σπίτι του, όταν τον σταμάτησε η αστυνομία καθώς τον κατέγραψαν να τρέχει με 144 περίπου χιλιόμετρα σε δρόμο με όριο τα 90.

Ενώ περίμενε ένα βαρύ πρόστιμο, έμεινε άναυδος όταν του επέδωσαν την επταψήφια χρέωση.

Φωτογραφία από WSAV

Τηλεφώνησε στο δικαστήριο, υποθέτοντας ότι ήταν τυπογραφικό λάθος, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του είπαν ότι έπρεπε είτε να πληρώσει το ποσό, είτε να εμφανιστεί στο δικαστήριο.

«1,4 εκατομμύρια δολάρια», μου είπε η κυρία στο τηλέφωνο. Της είπα: «Μπορεί να πρόκειται για τυπογραφικό λάθος» και μου είπε: «Όχι, κύριε, είτε θα πληρώσετε το ποσό που αναγράφεται στην κλήση είτε θα έρθετε στο δικαστήριο στις 21 Δεκεμβρίου στις 13:30» δήλωσε στο WSAV.

Ευτυχώς, για τον ίδιο, το τεράστιο τίμημα ήταν στην πραγματικότητα εικονικό και δεν χρειάστηκε να το καταβάλλει.

Το εντυπωσιακό νούμερο προέκυψε από το λογισμικό ηλεκτρονικής παραπομπής που χρησιμοποιείται από το τοπικό δικαστήριο που εφαρμόζεται στους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας.

Ο δικαστής θα ορίσει το πραγματικό πρόστιμο - το οποίο δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 1.000 δολάρια, συν τα έξοδα που επιβάλλει η πολιτεία - κατά την υποχρεωτική εμφάνιση στο δικαστήριο.

«Οι προγραμματιστές που σχεδίασαν το λογισμικό χρησιμοποίησαν τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό, επειδή οι κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα προβλέπουν υποχρεωτική εμφάνιση στο δικαστήριο και δεν επισυνάπτεται πρόστιμο όταν εκδίδονται από την αστυνομία», ανέφερε εκπρόσωπος της πολιτείας, ο οποίος είπε πως τα υπερβολικά πρόστιμα «δεν είναι απειλή για να τρομάξουμε τον κόσμο στο δικαστήριο».

Η πόλη χρησιμοποιεί το σύστημα αυτό από το 2017 αλλά είναι προφανές πως χρειάζεται αλλαγή.

πρόστιμοΤζόρτζιακλήσηειδήσεις τώραΗΠΑ