Auto|05.11.2018 23:01

DS 7 Crossback: Οι πρώτες εντυπώσεις

Νίκος Λουπάκης

Ολοκληρώθηκε τη βδομάδα που μας πέρασε η παρουσίαση στους εκπροσώπους του ειδικού Τύπου, του νέου DS 7 Crossback, που σηματοδοτεί όχι απλά την παρουσίαση ενός νέου μοντέλου, αλλά και το επαναλανσάρισμα (ή αν θέλετε ουσιαστικό λανσάρισμα της μάρκας).

Μιας μάρκας που προέρχεται βεβαίως από τη Citroen, καθώς και η τεχνική συγγένεια είναι γνωστή αλλά, και η σύνδεση με τον περίφημο «βάτραχο» (DS 19) του 1955 – που υπήρξε ένα από τα πλέον καινοτόμα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν ποτέ παγκοσμίως – από πλευράς εταιρικής επικοινωνίας είναι ιδιαιτέρως ισχυρή.

Πρόκειται για ένα SUV που θα επιχειρήσει να πλασαριστεί ως premium – και εδώ είναι ένα μεγάλο στοίχημα που έχουν να κερδίσουν οι άνθρωποι της εταιρίας – μεταξύ καθιερωμένων μοντέλων εταιριών όπως η Audi, η BMW, η Mercedes και η Volvo. Ενώ από την άποψη μεγέθους βρίσκεται ανάμεσα στα «μικρομεσαία» (κατηγορία C-SUV) Audi Q3, BMW X1, Mercedes GLA, Volvo XC40 και τα «μεσαία» (κατηγορία D-SUV) Audi Q5, BMW X3, Mercedes GLC, Volvo XC60.

Στη μεγάλη μάχη που έχει να δώσει το DS 7 Crossback, κύρια όπλα του θα έχει αφενός την υψηλή τεχνολογία, που ξεκινά από την προσαρμοζόμενη ανάρτηση και φτάνει μέχρι τη νυχτερινή όραση και το σύστημα ανίχνευσης κόπωσης του οδηγού που σκανάρει την κόρη του ματιού, αλλά και την πολυτέλεια, που μεταφράζεται σε ποιοτικές επενδύσεις στο εσωτερικό από αλκαντάρα, ακριβό δέρμα και ειδικά επιλεγμένο ξύλο (έβενο).

Το γεγονός τώρα ότι ο Γάλλος Πρόεδρος, Μανουέλ Μακρόν, πήγε στην τελετή της ορκομωσίας του με ένα ειδικά διασκευασμένο DS 7 Crossback λέει πολλά για τη σημασία που δίνουν στη μάρκα αυτή οι άνθρωποι της PSA.

Χτισμένο πάνω στην πλατφόρμα ΕΜΠ2 του γκρουπ PSA, το νέο μοντέλο της DS θα είναι διαθέσιμο με βενζινοκινητήρες 1,2 και 1,6 λίτρων (130 έως 225 ίππων) και πετρελαιοκινητήρες 1,5 και 2,0 λίτρων (130 έως 180 ίππων).

Οι τιμές ξεκινούν από τα 27.999 ευρώ για τις εκδόσεις βενζίνης και από τα 32.100 ευρώ για τις εκδόσεις πετρελαίου.

Citroen