Auto|28.03.2019 09:57

Imagine by Kia: Ηλεκτρικό μέλλον... (pics)

Νίκος Λουπάκης

Τη σχεδιαστική πρωτοτυπία με την οικολογική ευαισθησία συνδυάζει το ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο “Imagine by Kia” με το οποίο η κορεατική εταιρία φαίνεται να ποντάρει και στο συναίσθημα για την προώθηση των νέων τεχνολογιών της.

«Ο ελκυστικός σχεδιασμός στην αυτοκινητοβιομηχανία συναρπάζει και αιχμαλωτίζει τις αισθήσεις. Πιστεύουμε πως σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξει κάτι τέτοιο» εξηγεί ο Gregory Guillaume, Αντιπρόεδρος Σχεδιασμού στην Kia Motors Europe. «Αυτός είναι ο λόγος που το πλήρως ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο μοντέλο μας όχι μόνο ενθουσιάζει, αλλά υποδεικνύει μια διαφορετική από τα συνηθισμένα, συναισθηματική προσέγγιση της ηλεκτροκίνησης».

Το “Imagine by Kia” είναι ένα τετράθυρο μοντέλο που συνδυάζει την «αθλητική» σιλουέτα ενός σεντάν με το δυναμικό και προφίλ ενός ευρύχωρου crossover και το οποίο, σε αντίθεση με το βραβευμένο ηλεκτρικό e-Niro, που βασίζεται στην υπάρχουσα αρχιτεκτονική του υβριδικού Niro, διαθέτει μία χαμηλά, τοποθετημένη στο πάτωμα μπαταρία που φορτίζεται επαγωγικά και αποτελεί το βασικό στοιχείο ενός συμπαγούς συστήματος μετάδοσης.

Σήμα κατατεθέν του νέου πρωτότυπου της Kia η φωτιζόμενη “tiger nose” μάσκα με πρωτότυπους LED προβολείς, ενώ η βαφή είναι ένα ακόμα στοιχείο διαφορετικότητας, καθώς έξι χειροποίητες επιστρώσεις με εφέ χρωμίου διαμορφώνονται σε μια χάλκινη απόχρωση προκαλώντας οποιονδήποτε να την αγγίξει. Ένα ενιαίο κρύσταλλο χρησιμοποιείται τόσο για το παρμπρίζ όσο και για την οροφή για να δημιουργήσει ένα τεράστιο “παράθυρο” προς τον ουρανό. Ενώ οι μεγάλοι τροχοί 22 ιντσών διαθέτουν τέσσερις κρυστάλλινες ενθέσεις ώστε να διαθλάται το φως όπως σε ένα κομμένο διαμάντι.

Τέλος, το ψηφιακό ταμπλό περιλαμβάνει 21 ανεξάρτητες υπερυψηλής ανάλυσης συγχρονισμένες οθόνες, που προσφέρουν πληροφορίες για όλα τα πολυμέσα, την πλοήγηση και τον κλιματισμό με διαδραστικό τρόπο.

Kia