Auto|25.04.2019 08:58

Ford Focus Active: Για άσφαλτο και χώμα…

Νίκος Λουπάκης

Διευρύνει τη γκάμα του Focus, του μικρομεσαίου και πλέον δημοφιλούς μοντέλου της γκάμας της η Ford με την έκδοση “Active”, που είναι ελαφρώς ψηλότερη από τη «συμβατική» ώστε να μπορεί να κινηθεί σχετικά άνετα στο χώμα και προσφέρεται σε δύο τύπους αμαξωμάτων (πεντάθυρο και wagon).

Το νέο Ford Focus Activeείναι πλέον διαθέσιμο και στη χώρα μας με τιμή από 21.393 ευρώ.

Όπως επισημαίνεται στο σχετικό δελτίο τύπου:

«Μετά τις αντίστοιχες εκδόσεις των Ka+ και Fiesta, το νέο Focus Active αποτελεί το τρίτο κατά σειρά μέλος της οικογένειας Active της Ford απευθυνόμενο σε “δραστήριες” οικογένειες που αναζητούν την περιπέτεια, χωρίς συμβιβασμούς και εκπτώσεις σε χώρους, επιδόσεις, άνεση και τεχνολογίες. Με εξωτερικό σχεδιασμό και χαρακτηριστικά απόδοσης παρόμοια με εκείνα των υπολοίπων SUV οχημάτων της Ford, διαθέτει όλα τα πλεονεκτήματα που έχουν καταξιώσει τη δημοφιλή γκάμα του νέου Focus αποτελώντας παράλληλα ένα πολυχρηστικό οικογενειακό μοντέλο ικανό να σας ταξιδέψει- κυριολεκτικά και μεταφορικά- πέρα από τα αυστηρά όρια της ασφάλτου.»

Για αυτό φροντίζουν η μεγαλύτερη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος κατά 30 χιλιοστά, αλλά και η στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις Active ανάρτηση SLA πολλαπλών συνδέσμων της Ford στον πίσω άξονα. Σε όλα τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν τα ελαστικά υψηλότερου προφίλ με ζάντες 17 ή 18 ιντσών και η διαφορετική ρύθμιση σε ελατήρια, αμορτισέρ και αντιστρεπτικές δοκούς, που συνδυάζεται ειδικά για τις ανάγκες της συγκεκριμένης έκδοσης με νέα γεωμετρία στα σημεία άρθρωσης της ανάρτησης.

Πέραν των ήδη γνωστών προγραμμάτων οδήγησης Normal, Sport και Eco, όλες οι εκδόσεις του νέου Focus Active δίνουν στον οδηγό δύο ακόμα δυνατότητες: το πρόγραμμα Slippery, που ρυθμίζει το ESC και το Traction Control ώστε να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά σε επιφάνειες μειωμένης τριβής (λάσπη, χιόνι, πάγος) και το πρόγραμμα Trail, που συμβάλει στη διατήρηση της “φόρας” του αυτοκινήτου σε σαθρές επιφάνειες (πχ. άμμος) ρυθμίζοντας την απόκριση του γκαζιού, τα χαρακτηριστικά απόδοσης του ABS και το Traction Control.

Το Focus Active διαθέτει επίσης ένα πλήρες πακέτο τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 2, με σημαντικότερες τις Adaptive Cruise Control, Adaptive Front Lighting System, Active Park Assist 2 και Evasive Steering Assist.

Τιμοκατάλογος Εκδόσεων Active

Χρηματοδοτικά προγράμματα “MyFocus” για το νέο Ford Focus Active

ο νέο μοντέλο προσφέρεται με το ευέλικτο πρόγραμμα χρηματοδότησης “MyFocus” της Ford Finance που προσφέρει ευνοϊκούς όρους (επιτόκιο από 1%**, ελάχιστη προκαταβολή από 15% και διάρκεια έως 84 μήνες) και μηνιαία δόση από μόλις 195 ευρώ.

Στάνταρ Εξοπλισμός των εκδόσεων Active:

Αρκετά ενδιαφέρον είναι το στάνταρ, υπερπλήρες πακέτο εξοπλισμού που συνοδεύει όλες τις εκδόσεις του νέου Ford Focus και περιλαμβάνει πλήθος προηγμένων συστημάτων ασφαλείας όπως:

  • Υποβοήθηση αποφυγής σύγκρουσης με αυτόματο φρενάρισμα (Collision Mitigation System) και ανίχνευση πεζών και δικυκλιστών
  • Υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας (LKA)
  • Προειδοποίηση εκτροπής από τη λωρίδα (LDW)
  • Έξυπνη υποβοήθηση περιορισμού της ταχύτητας, 6 αερόσακοι: οδηγού, συνοδηγού, πλευρικοί εμπρός καθισμάτων και οροφής
  • Aισθητήρες ανίχνευσης πίεσης ελαστικών (TPMS)
  • Ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας (ESC) & Ηλεκτρικό χειρόφρενο στάθμευσης (EPB)
  • Υποβοήθηση εκκίνησης στην ανηφόρα (HSA)
  • Φώτα ημέρας LED
Ford FocusFord