Auto|30.04.2019 13:28

Nissan Micra με αυτόματο κιβώτιο XTRONIC

Νίκος Λουπάκης

Αφού εφοδιάστηκε με τον καινούργιο turbo βενζινοκινητήρα IG-T 100 PS που προσέφερε βελτίωση των επιδόσεων και έχοντας υποστεί μια σειρά βελτιώσεις σε επιμέρους τομείς, το ανανεωμένο Micra πέμπτης γενιάς εφοδιάζεται τώρα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Πρόκειται για το κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης μετάδοσης (CVT) με την ονομασία “Xtronic”, που διαθέτοντας τεχνολογία D-step, προσφέρει μια πιο “μελετημένη” παροχή ισχύος, με ταχύτερα downshifts (κατεβάσματα) και μειωμένη κατανάλωση καυσίμου. Έτσι, αξιοποιώντας την ισχύ των 100 PS/5.000 rpm και τη ροπή των 144 Nm/2.000 rpm που προσφέρει ο τρικύλινδρος κινητήρας 999 κ.εκ., το αυτόματο Micra καταναλώνει επισήμως 4,9 – 5,1 λίτρα/100 χλμ. στο μεικτό κύκλο δοκιμών.

Το αυτόματο Micra έρχεται να καλύψει ένα κενό στη γκάμα του μοντέλου, καθώς η επιλογή του αυτόματου κιβωτίου, η οποία αντιπροσώπευε το 12% των πωλήσεων της κατηγορίας όταν πρωτοπαρουσιάστηκε το ιαπωνικό σουπερμίνι, αναμένεται να διπλασιαστεί το 2020 και θα φθάσει το 30% το 2022.

Το αυτόματο κιβώτιο γίνεται σταδιακά όλο και πιο δημοφιλές σε όσους οδηγούν στην πόλη και  περνούν αρκετό χρόνο σε καταστάσεις αυξημένης κίνησης με πολλά «σταμάτα-ξεκίνα».

Ο τιμοκατάλογος των εφοδιασμένων με αυτόματο κιβώτιο εκδόσεων του Nissan Micra, ξεκινά από τα 15.350 ευρώ.

Nissan Micraαυτόματο κιβώτιο XTRONIC