Auto|22.10.2018 23:47

Fiesta Van: Υψηλή τεχνολογία για επαγγελματικές διαδρομές

Νίκος Λουπάκης

Οι μεταφορικές του δυνατότητες ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του επαγγελματία (ή της επιχείρησης) που χρειάζεται ένα ευέλικτο μεταφορικό μέσο με το χώρο φόρτωσης να μπορεί να δεχτεί περίπου 1,0 m3 φορτίου, με βάρος σχεδόν 500 kg. Ένα πλέγμα από συνθετικό υλικό απομονώνει πλήρως την καμπίνα από το φορτίο, το μέγιστο μήκος φόρτωσης φτάνει σχεδόν 1,3 m, ενώ ανθεκτικές επενδύσεις στα τοιχώματα και στο πάτωμά του φροντίζουν για την προστασία του εσωτερικού του αμαξώματος.

Η γκάμα των κινητήρων καλύπτει ένα ευρύ φάσμα απαιτήσεων με δύο 3-κύλινδρους βενζινοκινητήρες, έναν ατμοσφαιρικό 1.1L 85 ίππων και έναν υπερτροφοδοτούμενο 1.0L EcoBoost 125 ίππων, καθώς επίσης και τον «φρέσκο» 1.5L TDCi diesel σε δύο εκδόσεις ισχύος 85 και120 ίππων.

Ωστόσο, το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο του νέου Fiesta Van είναι οι σύγχρονες τεχνολογίες που προσφέρει, είτε στάνταρ είτε προαιρετικά, όπως το σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC 3 της Ford, που είναι συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto™. Το SYNC 3, συνοδεύεται - προαιρετικά - από μία έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών, ενώ οι επαγγελματίες απολαμβάνουν επίσης τα πλεονεκτήματα του νέου ενσωματωμένου modem FordPass Connect για συνδεσιμότητα εν κινήσει.

Τέλος, όπως και στο επιβατικό Fiesta, υπάρχει δυνατότητα επιλογής από μία πλούσια γκάμα τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού όπως το Pre Collision Assist με σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης και Pedestrian Detection, το Adaptive Cruise Control, το σύστημα ελέγχου τυφλής γωνίας καθρέπτη, η αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας, η ενεργή υποβοήθηση παρκαρίσματος κ.ά.

Ford Fiesta Van