Auto|22.10.2018 23:43

Renault: Ηλεκτρικά οχήματα και ατυχήματα

Νίκος Λουπάκης

Σήμερα και καθώς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπαίνουν στη ζωή μας, η γαλλική εταιρία, αποφάσισε να συνεργαστεί στενά με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση ατυχημάτων με εμπλοκή ηλεκτρικών οχημάτων. Η πρωτοβουλία της Renault κινείται σε τρεις άξονες:

Ο πρώτος έχει να κάνει με την αρχιτεκτονική των οχημάτων. Έτσι, τα ηλεκτρικά Renault είναι σχεδιασμένα κατά τέτοιο τρόπο ώστε η πυροσβεστική να μπορεί να ρίξει απ’ ευθείας νερό στις μπαταρίες αντιμετωπίζοντας τη φωτιά σε λιγότερο από 1 λεπτό αντί για 45 λεπτά που θα απαιτούσε αυτή η διαδικασία αν δεν υπήρχε ο συγκεκριμένος σχεδιασμός. Το σύστημα της Renault εξελίχθηκε σε συνεργασία με την πυροσβεστική υπηρεσία της Γαλλίας, όπως άλλωστε και το σύστημα που επιτρέπει την άμεση απομόνωση των μπαταριών από το υπόλοιπο ηλεκτρικό κύκλωμα του αυτοκινήτου.

Ο δεύτερος άξονας έχει να κάνει με την έκδοση ειδικών οδηγιών για τα σωστικά συνεργεία έτσι ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικότερα, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες των ηλεκτρικών οχημάτων. Η Renault για αυτό το σκοπό δημιούργησε και ένα σχετικό application, ειδικά για τα σωστικά συνεργεία.

Ο τρίτος άξονας έχει να κάνει με την εκπαίδευση των σωστικών συνεργείων, με τη Renault να προσφέρει οχήματα και υλικά για το σκοπό αυτό.

Renault