Auto|16.06.2019 13:24

Ξέσπασε «πόλεμος» για τον «διωγμό» των μοντέλων στην Formula 1

Newsroom

Η Ολλανδία μετά από 35 χρόνια μπαίνει και πάλι στο καλεντάρι των αγώνων της Formula 1 και όσοι στήριξαν αυτή την επιστροφή δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν τους νεοτερισμούς και τις αλλαγές που στο μεταξύ έχει επιβάλλει η παγκόσμια ομοσπονδία (FIA).

Mία από αυτές τις αλλαγές είναι η κατάργηση της παρουσίας των μοντέλων ως μέρος του σόου που γίνεται κυρίως στην εκκίνηση και στην απονομή των νικητών. Η FIA αποφάσισε να αντικαταστήσει τα μοντέλα με μικρά παιδιά ώστε «να εναρμονιστεί με τους σύγχρονους κοινωνικούς κανόνες».

Διαφωνίες με την κατάργηση

Ωστόσο είναι πολλοί εκείνοι που διαφωνούν με αυτές τις αλλαγές και κυρίως με την κατάργηση της παρουσίας όμορφων γυναικών στους αγώνες της F1.

Ο Ολλανδός πολιτικός Roy van Aalst με δημόσιο κάλεσμα του ζήτησε από την FIA να επαναφέρει τα μοντέλα στο τελετουργικό των Γκραντ Πρι και ειδικά για τον αγώνα που θα γίνει την επόμενη σεζόν στην πατρίδα του ύστερα από 3,5 δεκαετίες.

«Μόνο ένας τεράστιος ηλίθιος»

Ο αγώνας θα γίνει στο Zandvoort και ο Roy van Aalst μίλησε έξω από τα δόντια για το θέμα: «Τα κορίτσια της F1 έχουν την ίδια παράδοση όπως και τα αυτοκίνητα. Μόνο ένας τεράστιος ηλίθιος μπορεί να δει μια όμορφη γυναίκα ως πρόβλημα σε μία γιορτή του αυτοκινήτου και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ολος ο κόσμος αγαπά αυτόν τον θεσμό και τουλάχιστον η PVV θα πρέπει να διασφαλίσει ότι για τον αγώνα που θα γίνει στην Ολλανδία θα αποκατασταθεί στην η παλιά της δόξα».

Οι δηλώσεις του Ολλανδού πολιτικού προκάλεσαν δυσφορία στην ηγεσία της FIA η οποία από την πλευρά της διαμήνυσε πως δεν θα κάνει καμία έκπτωση και καμία εξαίρεση σε όσα προσπαθεί να αλλάξει με σκοπό την αναβάθμιση της διοργάνωσης.

ΣπορFormula 1