Auto|29.07.2019 15:11

Κροατία: Στην πόλη Σάμομπορ έδωσαν ραντεβού οι λάτρεις του Citroen 2CV

Newsroom

Στην πόλη Σάμομπορ της Κροατίας, δυτικά της πρωτεύουσας Ζάγκρεμπ, έδωσαν για φέτος «ραντεβού» για σήμερα, 30 Ιουλίου, οι απανταχού λάτρεις του 2CV, του ξεχωριστού αυτού μοντέλου της γαλλικής εταιρείας αυτοκινήτων Citroen.

Περίπου 8.000 άτομα από όλη την Ευρώπη και άλλες ηπείρους, επιβαίνοντας σε περίπου 3.000 από τα θρυλικά αυτά οχήματα, που έχουν βάλει τη δική τους ξεχωριστή «σφραγίδα» στην αυτοκινητοβιομηχανία, θα συναντηθούν στο Σάμομπορ από τις 30 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου. Τη συνάντηση, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, οργανώνει το κροατικό κλαμπ του Citroen 2CV, που έχει έδρα τη συγκεκριμένη πόλη.

Είναι η πρώτη φορά που η ετήσια συνάντηση των φίλων του 2CV διοργανώνεται στην Κροατία και στις έξι ημέρες που θα διαρκέσει, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν εμπειρίες και να συμμετάσχουν σε μια σειρά από δραστηριότητες. Μάλιστα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του κροατικού 2CV κλαμπ, Γκόραν Σκρίμπιν, στο κροατικό πρακτορείο ειδήσεων Hina, οι ιδιοκτήτες των ιδιαίτερων αυτών αυτοκινήτων θα τα... ταξιδέψουν ως την κεντρική πλατεία του Ζάγκρεμπ, ώστε να έχουν την ευκαιρία να τα θαυμάσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι.

Φέτος, κλείνουν 29 χρόνια από τότε που σταμάτησε η παραγωγή του συγκεκριμένου μοντέλου, που στα κροατικά φέρει την ονομασία «Spaček».

ΚροατίαCitroen 2CV