Auto|19.08.2019 19:23

Indy Car: Οργή για την πίστα του θανάτου μετά το νέο ατύχημα (vid)

Newsroom

Ένα νέο ατύχημα που έγινε στην πίστα Pocono προκαλεί την οργή επαγγελματικών οδηγών αλλά και οδηγών που έχουν τραυματιστεί σε ατυχήματα που έχουν γίνει στην «πίστα του θανάτου». Η Pocono στην Πενσιλβανία είναι μέσα στο πρόγραμμα του IndyCar και τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλά και σοβαρά ατυχήματα και δυστυχήματα.

Πέντε τραυματίες

Ο Chip Ganassi ο Felix Rosenqvist νοσηλεύονται με σοβαρά τραύματα στο νοσοκομείο μετά από ένα ατύχημα πέντε αυτοκινήτων που έγινε την Κυριακή 18 Αυγούστου στον ανοιχτό γύρο του αγωνιστικού κύκλου που ονομάζεται «The Tricky Triangle».

Η «έκρηξη» του Pickens

Το 2015 ο Βρετανός οδηγός Justin Wilson σκοτώθηκε στην πίστα Pocono όταν χτυπήθηκε από τα συντρίμμια ενός άλλου αυτοκινήτου που ενεπλάκη σε καραμπόλα.

Ο Robert Pickens τον Αύγουστο του 2018 τραυματίστηκε σοβαρά μετά από ατύχημα που έγινε στην Pocono με αποτέλεσμα να καθηλωθεί σε αναπηρικό αμαξίδιο. Από τότε «φωνάζει» με όλη του τη δύναμη για το κλείσιμο της πίστας Pocono.

Μετά το νέο ατύχημα που έγινε χθες ο Pickens είπε: «Πόσες φορές πρέπει να περάσουμε από την ίδια κατάσταση πριν μπορέσουμε όλοι να δεχτούμε ότι το IndyCar δεν πρέπει να περνάει από την πίστα Pocono;», έγραψε ο Pickens στο Twitter.

T

«Είναι απλώς μια τοξική σχέση και ίσως ήρθε η ώρα να σκεφτούμε ένα διαζύγιο της ακατάλληλης πίστας με τον συγκεκριμένο αγώνα. Είμαι πολύ ανακουφισμένος που αυτή την φορά δεν είχαμε κάποιον τραυματισμό με ανεπανόρθωτα αποτελέσματα».

Σώθηκε από θαύμα

Ο Αμερικανός οδηγός Sage Karem είδε το αυτοκίνητο του να διαλύεται στην καραμπόλα του 2015, ο ίδιος σώθηκε από θαύμα όμως τα κομμάτια που έφυγαν από το αυτοκίνητο του προκάλεσαν το θάνατο του Wilson. «Χαίρομαι που βλέπω ότι όλοι είναι εντάξει αυτή τη φορά σε αυτό το ατύχημα» είπε μεταξύ άλλων ο Karem και επέκρινε την παρουσία του Pocono στο πρόγραμμα του φημισμένου αγώνα.

T
T

Κόντρες είχαμε και μεταξύ των οδηγών που έτρεξαν την Κυριακή. Ο Alexander Rossi που έχει κερδίσει το IndyCar, κατηγόρησε για το ατύχημα της Κυριακής τον συνάδελφο Takuma Sato, λέγοντας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης μετά τον αγώνα πως «οι πράξεις του Sato ήταν απαράδεκτες».

NASCARIndy CarΣπορ