Auto|17.09.2019 21:46

Audi AI:TRAIL quattro: Το "απόλυτο" ηλεκτρικό 4Χ4

Νίκος Λουπάκης

Εφοδιασμένο με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που εξασφαλίζουν την τετρακίνηση, ένας για κάθε τροχό, είναι το εντυπωσιακό πρωτότυπο που προορίζεται να αντιμετωπίσει με μηδενικούς ρύπους τα πλέον αφιλόξενα εδάφη. Ο λόγος για το Audi AI:TRAIL quattro, ένα τετραθέσιο πρωτότυπο (concept car) που παρουσίασε η Audi στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, το οποίο συνδυάζει την αυτόνομη οδήγηση με τις αυξημένες δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου και αποτελεί μια ολοκληρωμένη ιδέα για βιώσιμη κινητικότητα πέρα από τους ασφαλτοστρωμένους δρόμους, με την αυξημένη χωρητικότητα της μπαταρίας του να εξασφαλίζει μεγάλη αυτονομία, ακόμα και μακριά από τα ανεπτυγμένα δίκτυα σταθμών φόρτισης.

Χάρη στην εντυπωσιακή απόσταση των 34 εκατοστών από το έδαφος το ηλεκτρικό πρωτότυπο Audi μπορεί να περνά από υδάτινο εμπόδιο με βάθος μεγαλύτερο του μισού μέτρου, ενώ τα γεωμετρικά του χαρακτηριστικά εξασφαλίζουν αυξημένη ευελιξία χωρίς μάλιστα η ενσωματωμένη στο δάπεδο μπαταρία να έρχεται σε επαφή με το έδαφος. Το εξωτερικό μήκος φτάνει τα 4,15 μέτρα, το πλάτος τα 2,15 και το ύψος τα 1,67, ενώ το δικό τους ρόλο στις δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου παίζουν οι τεράστιοι τροχοί των 22 ιντσών που τονίζουν επίσης τον «άγριο» χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Το συνθετικό "Trail" στο όνομά του παραπέμπει στην εξερεύνηση της φύσης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν υπάρχουν στο εσωτερικό μεγάλες οθόνες, αλλά αντ’ αυτών υπάρχουν μεγάλες κρυστάλλινες επιφάνειες που προσφέρουν καλύτερη ορατότητα – θέα προς τη φυσικό εξωτερικό περιβάλλον.

Τα φουτουριστικά Audi

Το Audi AI:TRAIL quattro είναι το τέταρτο μέλος της γκάμας των ηλεκτροκίνητων πρωτότυπων της Audi , η οποία ξεκίνησε με την παρουσίαση του Audi Aicon στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης του 2017 (IAA 2017) και περιλαμβάνει τα Audi Aicon, Audi AI:ME, Audi AI:RACE και Audi AI:TRAIL που ενσαρκώνουν μια ολοκληρωμένη νέα προσέγγιση μετακίνησης Στο μέλλον οι πελάτες θα μπορούν να παραγγείλουν οποιοδήποτε από αυτά τα ειδικά Audi από μια γκάμα οχημάτων που διαμορφώνονται on demand (ανάλογα με τη χρήση) προκειμένου να καλύψουν τις προσωπικές τους ανάγκες και προτιμήσεις και να τα νοικιάσουν για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

ηλεκτρικά αυτοκίνηταέκθεση αυτοκινήτου4WDAudi