Auto|24.09.2019 20:49

Hyundai 45 EV CONCEPT: Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο του μέλλοντος

Νίκος Λουπάκης

Με το συνθετικό “45” στο λογότυπό της, αυτή η νέα σχεδιαστική μελέτη που παρουσίασε στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης η Hyundai, ενσωματώνει κάποια στιλιστικά στοιχεία εμπνευσμένα από τα αεροσκάφη της δεκαετίας του 1920 και αποτίνει φόρο τιμής στο εμβληματικό για τη Hyundai πρωτότυπο Pony Coupe Concept του 1974, ενώ ταυτοχρόνως υποδηλώνει και τη γωνιώδη μορφή του αυτοκινήτου. Κατά τα άλλα, το “45” διαθέτει τεχνολογίες που μπορούν να επηρεάσουν τα μελλοντικά ηλεκτρικά Hyundai, όπως το Camera Monitoring System (CMS) το οποίο αφήνει χώρο για εφαρμογές αυτόνομης οδήγησης, ενώ οι παραδοσιακοί πλευρικοί καθρέπτες έχουν αντικατασταθεί από κάμερες.

Στη μινιμαλιστική καμπίνα συναντάμε έναν συνδυασμένο ξύλινων, υφασμάτινων και δερμάτινων επενδύσεων, ενώ προσφέρονται και δυνατότητες αναδιαμόρφωσης των εσωτερικών χώρων που χαρακτηρίζονται από έξυπνες λύσεις όπως η τοποθετημένη στην πόρτα τσέπη, που επιτρέπει την αποθήκευση βιβλίων ή tablet.

Οι μπαταρίες του ηλεκτροκίνητου “45” τοποθετούνται στο δάπεδο του αυτοκινήτου, συμβάλλοντας στη μεγαλύτερη ευρυχωρία του εσωτερικού. Το επίπεδο πάτωμα του μοντέλου όπου αποθηκεύονται οι μπαταρίες ονομάζεται 'skateboard' καθώς επιτρέπει τη δημιουργία ενός χώρου που δίνει την αίσθηση σαλονιού με νέα έπιπλα. Επίσης, τα καθίσματα στρέφονται προς τους επιβάτες καθώς ανοίγουν την πόρτα.

Στους επιβάτες προσφέρεται ένα άνετο και ευχάριστο περιβάλλον, με πίσω καθίσματα τύπου καθιστικού και μπροστινά καθίσματα που μπορούν να περιστραφούν. Οι επιβάτες των εμπρός καθισμάτων μπορούν να αλληλεπιδράσουν με το σύστημα Infotainment χάρη στην εμφάνιση των πληροφοριών σε στιλ προβολής, όπου μπορεί να αντικαταστήσει την κεντρική οθόνη αφής με μια σειρά οθονών και λειτουργιών ενσωματωμένες στο ίδιο το ταμπλό.

ηλεκτρικά αυτοκίνηταέκθεση αυτοκινήτουHyundaiconcept car