Auto|25.09.2019 21:59

Γιάννης Ρούσης: O Έλληνας της Kia Ευρώπης

Νίκος Λουπάκης

Είναι από τις περιπτώσεις που μπορούμε ως Έλληνες να νιώθουμε υπερήφανοι που ένας συμπατριώτης μας κάνει καριέρα στο εξωτερικό, σε μια μεγάλη και αναπτυσσόμενη αυτοκινητοβιομηχανία, έχοντας βρεθεί σε μια υπεύθυνη θέση: Αυτή του Product Manager της Kia Ευρώπης. Μια θέση από την οποία έχει συμβάλλει σημαντικά στην εξέλιξη ιδιαίτερων μοντέλων όπως το ολοκαίνουριο Kia Xceed, που οδηγήσαμε πρόσφατα στη Βαρκελώνη.

Ο Γιάννης Ρούσης είναι λοιπόν Product Manager της Kia Motors Europe με έδρα τη Φρανκφούρτη, όπου και ζει με την οικογένειά του. Γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του στην Κίνα και τη Γαλλία, με εξειδίκευση στο Management & Marketing στο EMLYON Business School. Εργάστηκε για 8 χρόνια στην Infiniti (Hong Kong, Γαλλία), τη Nissan (Γαλλία) και τη General Motors (Ζυρίχη), πριν αναλάβει τη θέση του Product Manager στην Kia Motors Europe (Φρανκφούρτη) το 2018. Είναι υπεύθυνος Marketing & Product Planning για την οικογένεια του Ceed, του Niro και του Picanto.

Αν κάποιος ήθελε να βγάλει ένα επιμέρους συμπέρασμα από το βιογραφικό του Γιάννη Ρούση, τότε θα μπορούσε να παρατηρήσει ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια δεν κάνουν και τόσο κακή δουλειά, αφού τις βασικές του σπουδές ο Product Manager της Kia τις πραγματοποίησε στην Αθήνα...

Παρακολουθήστε τον Γιάννη Ρούση στο video που ακολουθεί να περιγράφει ο ίδιος το νέο XCeed και να μας αποκαλύπτει τα μυστικά του:

Ιδιαίτερη σχεδίαση, προηγμένες τεχνολογίες και σύγχρονα συστήματα ασφαλείας μπήκαν σε προτεραιότητα για την κορεατική εταιρεία, όπως μας εξηγεί ο ίδιος στα πλαίσια της Πανευρωπαϊκής Οδηγικής Παρουσίασης του νέου σπορ crossover στη Μασσαλία.

crossoverKia CeedKiaKia XCeed