Auto|26.10.2019 22:52

Ford Charging Solutions: Εύκολη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων

Νίκος Λουπάκης

Τέλος σε μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες για τους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων, σχετικά με το πώς και που θα τα φορτίζουν γρήγορα και άνετα το ηλεκτρικό τους αυτοκίνητο επιχειρεί να βάλει η Ford, με ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα λύσεων φόρτισης (Ford Charging Solutions) που θα προσφέρει απρόσκοπτη και ενιαία πρόσβαση σε συστήματα φόρτισης τόσο στο σπίτι όσο και στο δρόμο σε όλη την Ευρώπη.

«Δύο από τους σημαντικότερους ανασταλτικούς παράγοντες για τους υποψήφιους αγοραστές ηλεκτρικών οχημάτων είναι ο φόβος ότι θα ξεμείνουν από ηλεκτρική ενέργεια και η ανεπάρκεια υποδομών φόρτισης» δήλωσε ο Ted Cannis, director of global electrification της Ford. «Προσφέροντας τις καλύτερες δυνατότητες φόρτισης, μεταξύ των οποίων και το μεγαλύτερο δίκτυο δημόσιων σταθμών φόρτισης από οποιονδήποτε άλλο κατασκευαστή, καταρρίπτουμε αυτά τα εμπόδια, δίνοντας τη δυνατότητα σε περισσότερους αγοραστές να απολαμβάνουν τα οφέλη της απόκτησης ενός ηλεκτρικού οχήματος.»

Έτσι, όταν η εταιρεία ξεκινήσει τις παραδόσεις των νέων, πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων της από τη νέα χρονιά, οι πελάτες της Ford θα μπορούν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή FordPass για να εντοπίζουν εύκολα, να καθοδηγούνται, να πληρώνουν και να παρακολουθούν τη διαδικασία φόρτισης των οχημάτων τους σε περισσότερες από 125.000 τοποθεσίες του Δικτύου Φόρτισης FordPass σε 21 χώρες.

Ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στη διαδικασία αυτή αναμένεται να παίξει η κοινοπραξία IONITY, ιδρυτικό μέλος της οποίας είναι η Ford, η οποία στοχεύει στη δημιουργία 400 σταθμών ταχείας φόρτισης στην Ευρώπη μέχρι το 2020, που θα υποστηρίζουν τους οδηγούς σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Σημειώνουμε ότι με ισχύ φόρτισης έως 150 kW σε σταθμό της κοινοπραξίας IONITY, το νέο, πλήρως ηλεκτρικό SUV της Ford, το οποίο αντλεί την έμπνευσή του από τη Mustang, θα ανακτά ενέργεια για την κάλυψη μιας απόστασης μήκους μέχρι και 93 km με 10 λεπτά φόρτισης.

Σημειώστε ότι σε συνεργασία με τη NewMotion και μέσω της συνδεσιμότητας που προσφέρει το ενσωματωμένο modem FordPass Connect, η εφαρμογή FordPass θα προσφέρει στους ιδιοκτήτες πρόσβαση στο μεγαλύτερο – και ραγδαία αναπτυσσόμενο - δίκτυο δημόσιων σταθμών φόρτισης στην Ευρώπη. Έτσι, οι αγοραστές θα μπορούν να χρησιμοποιούν εύκολα τα σημεία φόρτισης σε διάφορες περιοχές και να πληρώνουν για τις υπηρεσίες φόρτισης μέσα από ένα λογαριασμό, γεγονός που αναμένεται να αναβαθμίσει την εμπειρία ιδιοκτησίας ενός ηλεκτρικού οχήματος.

Διαθέσιμος θα είναι επίσης, ο επιτοίχιος φορτιστής (Connected Wallbox) της Ford, ο οποίος θα προσφέρει απλούστερη, ταχύτερη και πιο οικονομική φόρτιση στο σπίτι, αξιοποιώντας και τα προνομιακά τιμολόγια φόρτισης FordPass. Σημειώστε ότι στο βασικό εξοπλισμό κάθε plug-in ηλεκτρικού/υβριδικού μοντέλου της Ford θα περιλαμβάνεται και το καλώδιο Ford Home Charge Cable, που υποστηρίζει τη φόρτιση ανεξάρτητα από την ισχύ της οικιακής παροχής ρεύματος.

ηλεκτρικά αυτοκίνηταφόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτωνFord