Auto|29.11.2019 18:38

Vision T Plug-in Hybrid SUV Concept: design και οικολογία

Νίκος Λουπάκης

Το Vision T Plug-in Hybrid SUV Concept παρουσίασε η Hyundai στο "AutoMobility 2019" στο Λος Άντζελες, εντυπωσιάζοντας για άλλη μια φορά σε σχέση με την ταχύτητα που παρακολουθεί τις εξελίξεις, τόσο σε επίπεδο τεχνολογίας όσο και σε επίπεδο σχεδίασης.

Το Vision T Plug-in Hybrid SUV είναι το έβδομο από μια σειρά concepts του Hyundai Design Center, τα οποία εκφράζουν το εξελισσόμενο design “Sensuous Sportiness” της Hyundai, σύμφωνα με τα όσα δηλώνει ο SangYup Lee, επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της εταιρίας. Το Vision T Plug-in Hybrid SUV concept έχει ματ-πράσινο εξωτερικό φινίρισμα (προφανώς για να τονίζει την οικολογική του διάσταση) και διαθέτει, όπως άλλωστε λέει και το όνομά του, ένα plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης που εστιάζει στην ισορροπία του με το περιβάλλον στο οποίο κινείται.

Το Vision T έχει μήκος 4.610 mm, πλάτος 1.938 mm, ύψος 1.704 mm, ενώ το μεταξόνιό του είναι αυξημένο και φτάνει τα 2.804 mm, γεγονός που προδιαθέτει για ένα ευρύχωρο εσωτερικό.

Ξεχωριστή θέση στη σχεδίαση του Hyundai Vision T κατέχει η ενεργή γρίλια στη μάσκα του, που ανοίγει όταν το όχημα κινείται, και κλείνει όταν αυτό ακινητοποιείται.

Το πορτάκι της πρίζας βρίσκεται στο πλάι του αμαξώματος και είναι συρόμενο. Κατά τη φόρτιση, ανάβει η ένδειξη «Blue Drive» και ενεργοποιείται ο ειδικός φωτισμός, υποδεικνύοντας στον οδηγό την κατάσταση φόρτισης των μπαταριών δημιουργώντας μια πλήρη εμφάνιση κύκλου όταν είναι πλήρως φορτισμένη.

υβριδικό αυτοκίνητοSUVconcept carPHEVHyundai