Auto|14.01.2020 10:39

Porsche: Ανακοίνωσε ρεκόρ πωλήσεων για το 2019!

Newsroom

Θα περίμενε κανείς εν μέσω μιας παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης, που πλανάται πάνω από τον πλανήτη, οι πωλήσεις πολυτελών αυτοκινήτων να βρίσκονται στα... χαμηλά. Ωστόσο, ο κλάδος όμως πολυτελών οχημάτων φαίνεται πως αντέχει, με την Porsche να ανακοινώνει ρεκόρ πωλήσεων για το 2019 και παίζει τα... ρέστα της με το νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο Taycan, το οποίο στοχεύει να την εκτοξεύσει στην κορυφή και το 2020.

Οι πωλήσεις της Porsche ανά τον κόσμο σημείωσαν άνοδο 10% το 2019, στα 280.800 αυτοκίνητα. Η αύξηση στις πωλήσεις οφείλεται κυρίως στην ισχυρή ζήτηση για τα μοντέλα Macan και Cayenne, όπως ανέφερε η ίδια η αυτοκινητοβιομηχανία σε ανακοίνωσή της. «Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα διατηρήσουμε τα υψηλά επίπεδα ζήτησης και το 2020», ανέφερε ο επικεφαλής του ομίλου, Ντέτλεφ φον Πλάτεν. Η κυκλοφορία νέων μοντέλων, καθώς και το ήδη γεμάτο βιβλίο παραγγελιών για το μοντέλο Taycan θα συμβάλουν στη διατήρηση του ανοδικού momentum στις πωλήσεις, πρόσθεσε. 

Το ηλεκτροκίνητο Taycan έρχεται να ανταγωνισθεί άλλα ηλεκτρικά οχήματα όπως το Model S της Tesla. H επιτυχία στον κλάδο της ηλεκτροκίνησης είναι ζωτικής σημασίας για τον γερμανικό όμιλο πολυτελών αυτοκινήτων, εν μέσω των αυστηρότερων κανονισμών στις εκπομπές ρύπων. Τόσο σε ΗΠΑ όσο και σε Κίνα, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 8% το 2019, με την Porsche να πωλεί 86.752 οχήματα σε Κίνα και 61.568 σε ΗΠΑ. Στη Γερμανία, οι πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 15%, στα 31.618 οχήματα.

ηλεκτροκίνητα αυτοκίνηταπωλήσεις αυτοκινήτωνPorsche