Auto|09.03.2020 13:10

Dacia Spring Electric: το πιο φθηνό ηλεκτρικό της Ευρώπης

Νίκος Λουπάκης

Δεκαπέντε μόλις χρόνια μετά την επανίδρυση της, η Dacia έχει να περηφανεύεται ότι κατάφερε να εγκαθιδρυθεί στην ευρωπαϊκή αγορά. Έχουμε να κάνουμε με ένα πραγματικό success story με περισσότερους από 6,5 εκατομμύρια πελάτες, που έχουν δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στα εξαιρετικού value for money μοντέλα της Logan, Sandero και Duster. Τώρα, η Dacia είναι έτοιμη να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της, αυτό της ηλεκτρικής επανάστασης, με το λανσάρισμα του 100% ηλεκτρικού Spring Electric, ενός 5θυρου concept-car που αποτελεί τον προπομπό ενός αυτοκινήτου πόλης – που ταυτοχρόνως θα είναι και το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της.

Στο πλαίσιο αυτό η Dacia αξιοποιεί τη 10ετή εμπειρία του Groupe Renault στον τομέα της ηλεκτροκίνησης για να προκύψει, μέσα στο 2021, η ελαφριά και συμπαγής σε διαστάσεις έκδοση παραγωγής του Dacia Spring Electric με αυτονομία της τάξης των 200 χλμ. (WLTP) εξασφαλίζοντας ευελιξία και απροβλημάτιστες αστικές και περιαστικές μετακινήσεις. Η ιδιαίτερη SUV σχεδίασή του και περιορισμένο μήκος του (3,73 μ.) το καθιστούν ιδανικό για καθημερινή χρήση σε αστικό περιβάλλον.

Ειδική προσοχή έχει δοθεί στα φώτα. Στο εμπρός μέρος, εξ ολοκλήρου LED φωτιστικά σώματα έχουν εφαρμοστεί με δύο τρόπους: μία οριζόντια λωρίδα στο πάνω μέρος και 6 γραφικά σχέδια ενσωματωμένα στον προφυλακτήρα. Στο πίσω μέρος, τα 4, πλήρως LED, φωτιστικά, δημιουργούν ένα σχέδιο «διπλού Υ». Αυτά τα μοτίβα σηματοδοτούν το μέλλον της μελλοντικής «φωτεινής» ταυτότητας της Dacia.

Το Dacia Spring Electric είναι η ιδανική λύση για τις νέες υπηρεσίες μετακίνησης, όπως είναι οι στόλοι κοινόχρηστων αυτοκινήτων. Η βασική του έκδοση θα προσφέρεται για αυτή την αγορά, στην οποία το Groupe Renault έχει το μεγαλύτερο αμιγώς ηλεκτρικό κοινόχρηστο στόλο οχημάτων στην Ευρώπη (7.800 ZOE, Kangoo Z.E. & Twizy).

Dacia Spring ElectricGroupe RenaultDaciaηλεκτρικά αυτοκίνητα