Auto|26.03.2020 15:26

Aston Martin: Εκλεισε προσωρινά τα εργοστάσιά της στο Ηνωμένο Βασίλειο

Newsroom

Η Aston Martin ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει την παραγωγή στις μονάδες παραγωγής που διαθέτει στο Ηνωμένο Βασίλειο -έως τις 20 Απριλίου- για να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορονοϊού, η οποία έχει πλήξει τη ζήτηση για τα αυτοκίνητά της. Η πολυτελής βρετανική μάρκα δήλωσε ότι η επιδημία αύξησε τους κινδύνους για την οικονομική της απόδοση το 2020, καθώς μόνο το ένα τρίτο του παγκόσμιου δικτύου αντιπροσώπων της λειτουργεί σήμερα, αναφέρει το Reuters.

Η Aston Martin, διαθέτει δύο εργοστάσια στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το εργοστάσιό στη πόλη Gaydon στην Αγγλία κατασκευάζει τα παραδοσιακά σπορ αυτοκίνητα, ενώ το εργοστάσιο στην πόλη St Athan στην Ουαλία, κατασκευάζει το νέο DBX SUV της εταιρείας. Πρόκειται για το πρώτο SUV της μάρκας, από το οποίο προσδοκούσε να αυξήσει τα κέρδη της.

Η Aston Martin εισέρχεται στη λίστα των αυτοκινητοβιομηχανιών Bentley, Vauxhall, Mini, Rolls-Royce, Nissan, Jaguar Land Rover, Toyota και Honda, που σταμάτησαν την παραγωγή οχημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, λόγω της πανδημίας. Η Ford έχει επίσης σταματήσει την παραγωγή κινητήρων στο εργοστάσιο της Ουαλίας.

Σχετικά με το νέο μοντέλο DBX, η Aston Martin, ανακοίνωσε ότι εδώ και πολλά χρόνια έχει ειδικευτεί στη κατασκευή από αλουμίνιο, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία με μεγάλη επιτυχία στα σπορ αυτοκίνητα της. Αξιοποιώντας αυτή τη γνώση κατά τη δημιουργία της δομής του αμαξώματος για το DBX, θεωρεί ότι προσέδωσε και στο SUV, τα ίδια πλεονεκτήματα του μικρού βάρους και της υψηλής ακαμψίας στοιχεία τα οποία χαρακτηρίζουν και τα σπορ μοντέλα της, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

ΚορονοϊόςεργοστάσιαAston MartinΗνωμένο Βασίλειο