Auto|29.03.2020 20:49

Το αυτοκίνητο ενάντια στην πανδημία του Covid-19

Newsroom

"Ενωμένοι μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο": Με αυτό το σύνθημα η Toyota, σε συνεργασία με το δίκτυό της σε όλη τη χώρα, στηρίζει τo κοινωνικό πρόγραμμα της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας), «Βοήθεια στο Σπίτι». Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών η Toyota Hellas προσφέρει στους Δήμους 150 αυτοκίνητα για τις υπηρεσίες των ανθρώπων που έχουν ανάγκη, για όλο το χρονικό διάστημα αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19. Τα οχήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη αναγκών των κοινωνικών υπηρεσιών που παρέχει η Αυτοδιοίκηση σε άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Έτσι, παρέχεται η δυνατότητα μετακίνησης των καταρτισμένων Στελεχών και Επιστημόνων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στις μεγάλες πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη), αλλά και σε δύσβατες περιοχές (σε ‘Ήπειρο, Αιτωλοακαρνανία, Μακεδονία, Θράκη, αλλά και σε ακριτικά νησιά όπως η Τήλος, η Λέρος κλπ.)

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο όμιλος Σαρακάκη που εκπροσωπεί στη χώρα μας μεγάλους κατασκευαστές οχημάτων, όπως οι Honda, Mitsubishi, Volvo, Komatsu, Massey Ferguson κ.ά. και έθεσε στη διάθεση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας μία σειρά οχημάτων για τη διευκόλυνση του έργου των αρμόδιων αρχών. Πρόκειται για ένα λεωφορείο Volvo Irizar 51 θέσεων και ένα φορτηγό (τράκτορα) Volvo FH16 600 ίππων (μεικτού βάρους 40 τόνων). Επίσης, έθεσε στη διάθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) επιβατικά αυτοκίνητα Honda & Mitsubishi, αλλά και δίκυκλα Honda για την διευκόλυνση των μετακινήσεων των κινητών συνεργείων.

Ενώ η KOSMOCAR, εισαγωγέας των Volkswagen, Audi, Skoda, Bentley και Ducati στην Ελλάδα, παραχώρησε για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών των υπηρεσιών υγείας ένα καινούριο, εξοπλισμένο ασθενοφόρο Volkswagen Crafter. Παράλληλα, έθεσε στη διάθεση των αλυσίδων εμπορίας τροφίμων (super markets) έναν αριθμό επαγγελματικών οχημάτων, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για delivery τροφίμων και άλλων αγαθών πρώτης ανάγκης. Πέραν αυτών, έθεσε στη διάθεση του ΕΟΔΥ επιβατικά αυτοκίνητα για να χρησιμοποιηθούν από τα κινητά συνεργεία λήψης δειγμάτων.

Στο σχετικό δελτίο σημειώνεται ότι για περισσότερες πληροφορίες και συντονισμό της διάθεσης των οχημάτων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν άμεσα με τον κ. Κωνσταντίνο Κύρκογλου, στο 697 833 2154, καθημερινά 09.00-18.00 και μέχρι εξάντλησης των διαθέσιμων οχημάτων.

Τέλος, η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, (Yamaha, Porsche, Sixt, Μοτοδίκτυο), έθεσε στη διάθεση της Πολιτείας και των Δήμων επιβατικά οχήματα, vans και μοτοσικλέτες ώστε να χρησιμοποιηθούν όπως και όπου οι ανάγκες το απαιτούν, αναλαμβάνοντας τη συνολική φροντίδα και συντήρηση των οχημάτων αυτών. Για περισσότερες πληροφορίες και συντονισμό της διάθεσής των οχημάτων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την κα Μάιρα Πασσιά, καθημερινά από τις 09:00 – 18:00, στο τηλέφωνο 210 6293568  ή στη διεύθυνση email  m.passia@motodynamics.gr

Όμιλος ΣαρακάκηΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗToyotaKosmocar