Auto|30.03.2020 17:54

Hyundai Kona Hybrid: πλήρως υβριδικό και οικονομικό

Νίκος Λουπάκης

Mε το ολοκαίνουργιο Kona Hybrid, που ως φυσική και λογική επέκταση της οικογένειας Kona, ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των ευρωπαίων πελατών για SUV με φιλικά προς το περιβάλλον χαρακτηριστικά, προσφέροντας ένα πλήρως υβριδικό σύστημα ισχύος διευρύνει τη γκάμα του δημοφιλούς μοντέλου της η Hyundai.

Το ολοκαίνουργιο Kona Hybrid κινείται από τον τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης με άμεσο ψεκασμό 1.6 GDI της γενιάς Kappa, με ισχύ 105 PS και 147 Nm ροπής, και έναν ηλεκτροκινητήρα μόνιμου μαγνήτη, 43,5 PS (32 kW) με μέγιστη ροπή 170 Nm. Παράλληλα, η μπαταρία ιόντων λιθίου των 1,56 kWh προσφέρει εξαιρετικά χαρακτηριστικά φόρτισης και εκφόρτισης, εξασφαλίζοντας ταχεία ανάκτηση ενέργειας. Η συνδυαστική ισχύς των 103,6 kW (141 PS) και η ροπή των 265 Nm προσφέρει μια δυναμική εμπειρία οδήγησης.

Το Kona Hybrid διαθέτει και μια σειρά επιπλέον τεχνολογικών χαρακτηριστικών, όπως οι προηγμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας Blue Link®, που επιτρέπει στους οδηγούς να κλειδώνουν ή να ξεκλειδώνουν από απόσταση το αυτοκίνητό τους μέσω μιας εφαρμογής smartphone, αλλά και τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης SmartSense ™ καθώς και προηγμένες λειτουργίες infotainment.

Το προαιρετικό σύστημα πλοήγησης Audio Video (AVN) παρέχει ένα μεγάλο εύρος χρήσιμων πληροφοριών στην οθόνη αφής 10,25 ιντσών και διαθέτει φωνητική αναγνώριση βασισμένη σε Cloud σε έξι γλώσσες (μόνο σε συνδυασμό με Blue Link). Η εμφάνιση της οθόνης μπορεί να προσαρμοστεί καθώς υπάρχουν δύο εκδοχές αρχικής οθόνης και η δυνατότητα επεξεργασίας των εμφανιζόμενων γραφικών στοιχείων και εικονιδίων.

Το ολοκληρωμένο πακέτο τεχνολογίας SmartSense της Hyundai, που παρακολουθεί συνεχώς το περιβάλλον γύρω από το αυτοκίνητο. Περιλαμβάνει δε, προειδοποίηση Μετωπικής Σύγκρουσης και Βοήθεια Αποφυγής με Δυνατότητα Ανίχνευσης Πεζών και Ποδηλάτων (Front Collision Warning and Avoidance Assist with pedestrian and cyclist detection ability).

υβριδικό αυτοκίνητοHyundaiHyundai Konafull hybrid