Auto|07.04.2020 15:20

General Motors & Wuling:μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Κίνα

Newsroom

Το μικρό δίθυρο και ευέλικτο αυτοκίνητο προορίζεται για χρήση σε αστικά κέντρα, έχει μπαταρία 14 kWh και ηλεκτροκινητήρα με ισχύ 27 ίππους, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος του αυτοκινήτου, θα γίνουν γνωστές όταν θα είμαστε πιο κοντά στο λανσάρισμά του.

Φανερά εμπνευσμένο από τα ιαπωνικά “Kei cars”, που είναι από τα παγκοσμίως μικρότερα σε μέγεθος οχήματα με δυνατότητα κανονικής κυκλοφορίας σε δημόσιους δρόμους, το εν λόγω αυτοκίνητο  θα κληθεί να συμβάλλει στην επίτευξη του μεγάλου στόχου της GM, για πωλήσεις ενός εκατομμυρίου ηλεκτρικών οχημάτων (EVs) ετησίως έως τα μέσα της δεκαετίας του 2020 – μαζί βεβαίως με τα EVs που θα φέρουν τα σήματα των άλλων μαρκών της GM: Buick, Cadillac, Chevrolet.

Φαίνεται, όμως, ότι λίγες μόνο εκατοντάδες χιλιάδες «κομμάτια» από αυτό το σύνολο θα κατασκευάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα υπόλοιπα όλα δείχνουν ότι θα παράγονται στην Κίνα, που αποτελεί και μία βασική αγορά για αυτοκίνητα μηδενικών ρύπων.

Τις παραπάνω εκτιμήσεις ενισχύει και η παρουσίαση, στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς, ενός ακόμα μικρού ηλεκτρικού αυτοκινήτου από μία άλλη θυγατρική GM και της SAIC, την Baojun. Πρόκειται για το Baojun E300 που, αν όλα πάνε καλά, θα κυκλοφορήσει στην κινεζική αγορά στις αρχές του καλοκαιριού και θα προσφέρεται με δύο επιλογές κινητήρα, με 39 και 54 ίππους – χωρίς προς το παρόν να είναι γνωστή η χωρητικότητα της μπαταρίας και η αυτονομία του.

ηλεκτρικά αυτοκίνηταGeneral MotorsΚίναWuling Motors