Auto|08.04.2020 13:10

Mazda: Ερχονται οι επετειακές εκδόσεις μοντέλων της

Newsroom

Για να σηματοδοτήσει την επέτειο των 100 ετών παρουσίας της στην αγορά, η Mazda παρουσιάζει μία ειδική έκδοση σε κάθε μοντέλο της, τιμώντας με αυτό τον τρόπο τη μοναδικότητα του R360 Coupe.

Πολλά από τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου μοντέλου, όπως η κορυφαία για την εποχή τεχνολογία του, η προσοχή στις σχεδιαστικές λεπτομέρειες και η εξαιρετική εμπειρία από την οδήγησή του, εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν την ιαπωνική εταιρεία, συναρπάζοντας τους λάτρεις της μάρκας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι επετειακές εκδόσεις θα κυκλοφορήσουν σε δίχρωμη απόχρωση λευκού και μπορντό, όπως ήταν βαμμένο και το R360 Coupe όταν παρουσιάστηκε το 1960 και θα διαθέτουν ορισμένα μοναδικά χαρακτηριστικά που θα τονίζουν την επέτειο των 100 χρόνων.

Λίγη (coupe) ιστορία

Το R360 Coupe ήταν το πρώτο επιβατικό αυτοκίνητο της Mazda. Το μοντέλο σημείωσε αμέσως μεγάλη επιτυχία χάρη στη μοναδική και φουτουριστική του εμφάνιση, την εξαιρετική του οδική συμπεριφορά και την ιδιαίτερα ανταγωνιστική του τιμή, δίνοντας έτσι σε πολλούς οδηγούς τη δυνατότητα να αποκτήσουν την πρώτη τους εμπειρία της ελευθερίας που χαρίζει ένα ιδιόκτητο αυτοκίνητο.

Το μοντέλο διέθετε έναν τετράχρονο κινητήρα, φαινόμενο σπάνιο για μοντέλο της κατηγορίας των micro-mini επιβατικών της εποχής, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και εξαιρετικά περιορισμένο βάρος.

Mazda