Βιβλίο|30.06.2020 12:03

Τσαρλς Γουέμπ: Πέθανε ο συγγραφέας του μυθιστορήματος «Ο Πρωτάρης»

Newsroom

Ο Τσαρλς Γουέμπ, ο συγγραφέας του μυθιστορήματος «The Graduate» (Ο Πρωτάρης) - στο οποίο βασίστηκε η βραβευμένη με Όσκαρ ομότιτλη ταινία του 1967 με πρωταγωνιστή τον Ντάστιν Χόφμαν -  έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών λόγω ασθένειας του αίματος.Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από τον μακροχρόνιο φίλο του, δημοσιογράφο Τζακ Μάλβερν, σύμφωνα με δημοσίευμα του Deadline.

Ο Τσαρλς Γουέμπ, ο οποίος πέθανε στις 16 Ιουνίου στο Ίστμπουρν της Αγγλίας, είχε δηλώσει ότι το βιβλίο και η ταινία βασίστηκαν σε πραγματικές εμπειρίες από το Λος Άντζελες όπου μεγάλωσε, αν και ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν αυτοβιογραφικό. Σύμφωνα με τους Times το μυθιστόρημά του μπορεί να έγινε μια εμβληματική κινηματογραφική ταινία, όμως ο ίδιος επέλεξε να ζήσει ταπεινά. 

Παρά την επιτυχία του βιβλίου του, κέρδισε μόνο 20.000 δολάρια από τα δικαιώματα της ταινίας και ποτέ δεν εξαργύρωσε την επιτυχία κάνοντας μια πλούσια ζωή. Με τη σύζυγό του Ιβ, η οποία πέθανε πέρυσι, έζησαν μια ζωή ταξιδεύοντας και διδάσκοντας τα τρία παιδιά τους κατ' οίκον.

T

Ήταν υπεύθυνοι μιας κατασκήνωσης γυμνιστών στο Νιου Τζέρσεϋ και σε μια επίδειξη αλληλεγγύης ενάντια στους νόμους περί γάμου στις ΗΠΑ, χώρισαν, αλλά παρέμειναν μαζί, αναφέρεται στο δημοσίευμα. Το 2007, ο Γουέμπ κυκλοφόρησε μια συνέχεια του «The Graduate» με τίτλο «Home Schooled»

Τσαρλς ΓουέμπΟ ΠρωτάρηςΝτάστιν Χόφμαν