Βιβλίο|08.10.2019 20:55

Οι εκδόσεις «Παπαδόπουλος» θα αρχίσουν να «φωτίζουν» στη Βρετανία

Άγγελος Γεραιουδάκης

Οι εκδόσεις «Παπαδόπουλος», που ιδρύθηκαν το 1953 στην Αθήνα και κατέχουν αυτή τη στιγμή ένα σημαντικό μερίδιο της αγοράς του παιδικού βιβλίου στην Ελλάδα, με κύρια έμφαση στα εικονογραφημένα βιβλία, ίδρυσαν έναν νέο εκδοτικό οίκο στην Αγγλία με την επωνυμία «FarosBooks».

Η ιδέα πίσω από την κίνηση αυτή ήταν να εκδοθούν στην αγγλική γλώσσα, και για το παγκόσμιο αγγλόφωνο κοινό, ορισμένα εικονογραφημένα βιβλία τους, για τα οποία έχουν διαθέσει ήδη δικαιώματα μετάφρασης και εκδίδονται με επιτυχία σε περισσότερες από είκοσι χώρες στον κόσμο.

Έπειτα από προσεκτική προετοιμασία διάρκειας δεκαοχτώ μηνών, κατά την οποία δημιουργήθηκαν από την αρχή οι απαραίτητες υποδομές και συνεργασίες μέσα στην υπερανταγωνιστική αγγλική αγορά του βιβλίου, ο νέος εκδοτικός οίκος με έδρα το Λονδίνο είναι έτοιμος να λανσάρει τους πρώτους δέκα τίτλους του με πολύ υψηλές προδιαγραφές.

«Πρόκειται για μια επαγγελματική προσπάθεια στην οποία έχουν λάβει μέρος καταξιωμένα στελέχη της αγγλικής αγοράς βιβλίου, μια ολόκληρη υποδομή που υποστηρίζει τους συγγραφείς των βιβλίων μας στον εκδοτικό τομέα, στο μάρκετινγκ, στην επικοινωνία, στη διανομή στα βιβλιοπωλεία, τις πωλήσεις κλπ», αναφέρει στο ethnos.gr ο εκδότης Ιωάννης Παπαδόπουλος.  

Τα πρώτα βιβλία του «FarosBooks» είναι από τους συγγραφείς Αντώνη Παπαθεοδούλου και Φίλιππο Μανδηλαρά, σε εικονογράφηση από την Ίριδα Σαμαρτζή, τη Ναταλία Καπατσούλια και τον Πέτρο Μπουλούμπαση.

Ο «FarosBooks» θα εκδίδει είκοσι ως τριάντα νέους τίτλους κάθε χρόνο, καταρχήν παιδικά βιβλία, αλλά εντός του 2019, θα παρουσιάσουν και τα πρώτα τους βιβλία ενηλίκων. «Οι πρώτοι μας συγγραφείς είναι Έλληνες, αλλά ήδη προγραμματίζουμε στη συνέχεια και την έκδοση βιβλίων από ξένους συγγραφείς», συμπληρώνει.

εκδόσεις ΠαπαδόπουλοςΛονδίνο