Βιβλίο|10.01.2019 16:18

Έφτιαξε βιβλιοθήκη σε δέντρο που σάπιζε και έγινε viral (pics+vid)

Newsroom

Υπεύθυνη για αυτή την υπέροχη μεταμόρφωση είναι η Αμερικανίδα Sharalee Armitage Howard από το Αϊντάχο των Η.Π.Α., που έκανε viral το ... δέντρο της αυλής της και δημιούργησε μια βιβλιοθήκη-παραμύθι.

Βγαλμένη από το χωριό των Χόμπιτ στον «Άρχοντα των Δακτυλιδιών» αυτή η δενδρο-βιβλιοθήκη έχει δώσει χαρά σε όλη τη γειτονιά της Sharalee. 

Το δέντρο είχε αρχίσει να σαπίζει και γινόταν επικίνδυνο για τα παιδιά της γειτονιάς, όταν η ιδιοκτήτρια σκέφτηκε αντί να το κόψει, να του δώσει άλλη λειτουργία και να βοηθήσει και τους γείτονές της να διευρύνουν τις γνώσεις τους.

«Έπρεπε να κόψουμε και να ξεριζώσουμε ένα τεράστιο δέντρο που ήταν πάνω από 110 χρόνων. Αποφάσισα να το μετατρέψω σε μια μικρή ελεύθερη βιβλιοθήκη (την οποία πάντα ήθελα)», έγραψε η Sharalee στη σελίδα του στο Facebook. Και ανέβασε ένα βίντεο αφιερωμένο στο δεντράκι-βιβλιοθήκη.

Το δέντρο που λέγεται «Little Free (Tree) Library» - «Μικρή Ελεύθερη Βιβλιοθήκη στο Δέντρο» - διαθέτει βιβλία σε όποιον επιθυμεί, με το μότο «Πάρτε ένα βιβλίο, μοιραστείτε ένα βιβλίο». 

H εντυπωσιακή ομολογουμένως εξωτερική βιβλιοθήκη, έχει το δικό της πέτρινο μονοπάτι και όσοι θέλουν να πάρουν ένα βιβλίο μπορούν πρώτα θα χαζέψουν την πρόσοψη με τις μινιατούρες κλασικών βιβλίων της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Το δέντρο-βιβλιοθήκη διαθέτει εξωτερικό φως για να μην σκοντάψουν οι αναγνώστες, αλλά και εσωτερικό φως για να διαλέξουν με την άνεσή τους. 

Η Sharalee πρόσθεσε ότι έγινε μέλος της Μικρής Ελεύθερης Βιβλιοθήκης, μιας κοινότητας ανθρώπων που υποστηρίζει τις ελεύθερες βιβλιοθήκες ανά τον κόσμο.

βιβλίο