Βιβλίο|25.05.2021 20:30

Χανιά: Ανοιχτή για το κοινό η Δημοτική Βιβλιοθήκη και τα παιδικά της τμήματα

Newsroom

Με αυστηρή τήρηση του πρωτοκόλλου για τη δημόσια υγεία και προστασία από την πανδημία επαναλειτουργεί, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων και τα παιδικά της τμήματα. Όπως ανακοινώθηκε, οι βιβλιοθήκες του δήμου θα δέχονται το κοινό στον χώρο τους και στο ωράριο λειτουργίας τους, σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για το κοινό, που επισκέπτεται τις βιβλιοθήκες. Κατά την είσοδό τους οι χρήστες θα πρέπει να χρησιμοποιούν τα αντισηπτικά, που διατίθενται από τη βιβλιοθήκη. Προβλέπεται περιορισμός εισόδου ατόμων, ώστε να εξασφαλίζεται η απόσταση των 2 μέτρων: Μέγιστος αριθμός ταυτόχρονης παρουσίας 10 ατόμων στον χώρο της βιβλιοθήκης. Μέση διάρκεια παραμονής των χρηστών στη βιβλιοθήκη, 15 λεπτά.

Το αναγνωστήριο και οι κοινόχρηστοι υπολογιστές της βιβλιοθήκης δεν θα είναι προς το παρόν προσβάσιμοι για το κοινό, ενώ δεν θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις καθώς και επισκέψεις μαθητών ή άλλων ομάδων.

Οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν χρήση της υπηρεσίας δανεισμού για 15 ημέρες και θα επιστρέφουν τα βιβλία εντός του ωραρίου λειτουργίας των βιβλιοθηκών. Για τον δανεισμό χρειάζεται κάρτα μέλους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Για τους ερευνητές, που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τους τομείς των εφημερίδων, περιοδικών, αρχειακού υλικού, πρέπει να προηγηθεί συνεννόηση με το προσωπικό.

πανδημίαΧανιάβιβλιοθήκη