Βιβλίο|20.10.2021 18:33

«Οι τελευταίες μέρες του Τζον Λένον» με την υπογραφή του πολυδιαβασμένου Τζέιμς Πάτερσον

Newsroom

Αν είστε fan του Τζον Λένον θα το λατρέψετε, αν είστε θαυμαστές των Beatles θα το απολαύσετε, αν διαβάζετε αστυνομική λογοτεχνία θα… κολλήσετε. «Οι τελευταίες μέρες του Τζον Λένον» είναι η νέα άκρως ενδιαφέρουσα άφιξη στα βιβλιοπωλεία απ’ τις εκδόσεις Δίχτυ και φέρει την υπογραφή του κορυφαίου στο είδος του και πολυδιαβασμένου Τζέιμς Πάτερσον.

Οι τελευταίες μέρες του Τζον Λένον

Ο συγγραφέας, του οποίου τα βιβλία έχουν πουλήσει περισσότερα από 375 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, ξεδιπλώνει με τη δύναμη της πλοκής ενός αληθινού εγκλήματος την ιστορία της δολοφονίας της μεγαλύτερης προσωπικότητας στην ιστορία της μουσικής. Μας βάζει στο μυαλό του δολοφόνου Μαρκ Ντέιβιντ Τσάπμαν, τον οποίο ακολουθεί βήμα προς βήμα απ’ τη στιγμή που προσγειώθηκε στη Νέα Υόρκη τον Δεκέμβριο του 1980 με στόχο να σκοτώσει τον Τζον Λένον.

Ήταν η εποχή που το άλλοτε «Σκαθάρι», μια δεκαετία μετά τη διάλυση των Beatles, έκανε ένα δυναμικό come back στη μουσική σκηνή. Ο επικίνδυνος και εμμονικός Τσάπμαν δεν συγχώρησε ποτέ τον Λένον για τη διάλυση των Beatles, για τον γάμο του με τη Γιόκο Όνο αλλά και τη στροφή του σε δράσεις για την ειρήνη. Ήταν πεπεισμένος ότι είχε σπαταλήσει το ταλέντο του και είχε παραπλανήσει τους οπαδούς του. Τον θεωρούσε βλάσφημο και ήθελε να τον τιμωρήσει.

Τον Δεκέμβριο του 1980, ο Τσάπμαν επιβιβάστηκε σε μια πτήση απ’ τη Χαβάη και πήγε στη Νέα Υόρκη με μια εμμονή κι ένα όπλο στις αποσκευές του. Δεν επέστρεψε ποτέ ξανά σπίτι του.

Ο Πάτερσον με τη μοναδική πένα του, ζωντανεύει τις τελευταίες μέρες του Τζον Λένον και καταγράφει κάθε κίνηση του Μαρκ Ντέιβιντ Τσάπμαν δημιουργώντας μοναδικό σασπένς. Παράλληλα όμως εξιστορεί με καταπληκτικό τρόπο την ιστορία της ζωής του Λένον αλλά και της κορυφαίας μπάντας όλων των εποχών, από την πρώτη μέρα της δημιουργίας μέχρι και τη διάλυση.

Η πλοκή είναι πιστή, αληθινή, σχεδόν κινηματογραφική

«Ο Patterson μας βάζει στο μυαλό του δολοφόνου, τού παραληρηματικού Τσάπμαν, μέσω των κεφαλαίων που τρέχουν παράλληλα με την ιστορία της ζωής του Τζον Λένον με τους Beatles και μετά από αυτούς. Βήμα-βήμα μας φανερώνει κάθε σκέψη του, κάθε γεγονός, μέχρι να βρει το θάρρος να τραβήξει τη σκανδάλη και να σκοτώσει τον Τζον Λένον» αναφέρει χαρακτηριστικά το GQ.

Όλες οι ειδήσεις

Δολοφονία στο Αιγάλεω: Νεκρή γυναίκα 54 ετών με πολλαπλές μαχαιριές - Αναζητούν τον γιο της

Σωτήρης Τσιόδρας: Η αποτελεσματικότητα ανά εμβόλιο – Τι γίνεται με τη μετάλλαξη Δέλτα

Δακτύλιος 2021 στην Αθήνα: Αυτό ορίζει η απόφαση στο ΦΕΚ

Κατεχόμενα: Σεισμός μετά το ροζ βίντεο με πρωταγωνιστή τον «πρωθυπουργό» - Προς παραίτηση ο Σανέρ

Τζον ΛένονΤζέιμς Πάτερσον