Βιβλίο|29.01.2022 17:14

Μαρκ Μαζάουερ: Παρουσιάστηκε το βιβλίο του σπουδαίου ιστορικού με τίτλο «Ελληνική Επανάσταση»

Newsroom

Παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα την Παρασκευή το νέο βιβλίο του σπουδαίου Βρετανού ιστορικού και καθηγητή Μαρκ Μαζάουερ «Η Ελληνική Επανάσταση». Η παρουσίαση έλαβε χώρα στο Πολεμικό Μουσείο και έγινε από τρεις σημαντικούς Έλληνες ιστρικούς, παρουσία του ίδιου του κ. Μαζάουερ. Χαιρετισμό στην παρουσίαση του βιβλίου απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ στο Πολεμικό Μουσείο παρευρέθη και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στην παρουσίαση του βιβλίου μίλησαν οι:

  • Χριστίνα Κουλούρη, Καθηγήτρια Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, Πρύτανις Παντείου Πανεπιστημίου
  • Κώστας Κωστής, Καθηγητής Οικονομικής και Κοινωνικής Ιστορίας, ΕΚΠΑ
  • Τζελίνα Χαρλαύτη, Διευθύντρια ΙΜΣ/ΙΤΕ, Καθηγήτρια Ναυτιλιακής Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης
  • και ο συγγραφέας Μαρκ Μαζάουερ
  • την συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας

Χαιρετισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη 

Την σημασία της Ιστορίας για τον άνθρωπο και το μέλλον, επεσήμανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στον χαιρετισμό του στην παρουσίαση του βιβλίου του ιστορικού Μαρκ Μαζάουερ, «Η Ελληνική Επανάσταση».

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, «επισκοπώντας τις καταβολές και την προετοιμασία της Επανάστασης, την εξέλιξη και την τελική της ευόδωση, ο Μαζάουερ υπηρετεί κάτι γνώριμο για τον ίδιο όμως εν πολλοίς ακόμη ζητούμενο για την ιστοριογραφία μας: την επανατοποθέτηση της Παλιγγενεσίας στο διεθνές της περιβάλλον, από το οποίο επηρεάζεται και στο οποίο επιδρά. Γι’ αυτό και αποδίδει βαρύτητα, εκτός από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, και στις πολιτικές διεργασίες. Στη διπλωματική κινητοποίηση των Επαναστατών, όπως και στη διαρκή τους μέριμνα να οικοδομήσουν βιώσιμους θεσμούς».

ιστορικόςπαρουσίαση