Βιβλίο|04.02.2019 19:15

Τα Άρλεκιν πηγαίνουν (και) στο βιβλιοπωλείο!

Άγγελος Γεραιουδάκης

Τα Άρλεκιν είναι αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας εκατομμυρίων αναγνωστών σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ στην Ελλάδα συμπληρώνουν φέτος 40 χρόνια  επιτυχημένης κυκλοφορίας. Με ιστορίες ευαίσθητες, τρυφερές, σέξι, γνήσια ρομαντικές, τα Άρλεκιν κατάφεραν να κατακτήσουν και το ελληνικό κοινό, ενώ το όνομά τους καθιερώθηκε στο ελληνικό λεξιλόγιο ως ταυτόσημο της ιστορίας αγάπης και του αισθηματικού μυθιστορήματος.

Αν αναρωτιέται κανείς γιατί τα μικρά βιβλία με το «happy end» έχουν τόση μεγάλη επιτυχία, η απάντηση είναι ολοφάνερη. Ο λόγος είναι ότι τα Άρλεκιν αγγίζουν την γυναικεία ψυχή. Καλύπτουν την ανάγκη που ο καθένας έχει, αλλά δεν τολμά να ομολογήσει. Την ανάγκη να αγαπήσει και να αγαπηθεί με πάθος!

Η πρώτη που αντιλήφθηκε αυτήν την ανάγκη, ήταν η σύζυγος του εκδότη της Χαρλένικ, Richard Bonnycastle, Mary, η οποία το 1964 παρατήρησε την πρωτοφανή επιτυχία που σημείωναν αυτά τα «όμορφα μικρά βιβλία με το ευτυχισμένο τέλος», όπως αποκάλεσε τα αισθηματικά μυθιστορήματα που εξέδιδαν μέχρι τότε. 

Από τον Ιούνιο του 1979 που κυκλοφόρησε το πρώτο Άρλεκιν, το «Απαγορευμένος Παράδεισος» της Ανν Μάθερ, μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει στα ελληνικά περισσότεροι από 9.000 τίτλοι και έχουν πουληθεί περισσότερα από 51 εκατομμύρια αντίτυπα. 

Με αφορμή τα 40 χρόνια κυκλοφορίας των Άρλεκιν στη χώρα μας, οι εκδόσεις αποφάσισαν να παρουσιάσουν ένα νέο τύπου βιβλίο, το «Άρλεκιν Plus». Σύγχρονες, αλλά και κλασικές, από μακρινές εποχές, ιστορίες που αγαπήθηκαν από το ελληνικό αναγνωστικό κοινό, ιστορίες που κατέκτησαν τις λίστες των bestseller σε Ευρώπη και Αμερική από διακεκριμένες συγγραφείς της ρομαντικής λογοτεχνίας, κυκλοφορούν σε νέα έκδοση.

Έτσι, ξεφεύγοντας από το μικρό σχήμα και το λεπτό χαρτί, το «Άρλεκιν Plus» είναι ένα νέου τύπου βιβλίο (μεγαλύτερο μέγεθος, διαφορετικό χαρτί και βιβλιοδεσία –εφάμιλλα με εκείνα της σειράς βιβλίων Silk) που στοχεύει να αλλάξει τα δεδομένα στο χώρο της ρομαντικής λογοτεχνίας, καθώς για πρώτη φορά θα μπορεί κανείς να βρει το Άρλεκιν, εκτός από τα περίπτερα (όπου κυκλοφορούν και οι υπόλοιπες σειρές –Χρυσά Άρλεκιν, Χρυσά Άρλεκιν Special, Bianca, Κλασικά, Μεγάλα Κλασικά, Επιλογές), και στα βιβλιοπωλεία.

Το πρώτο Άρλεκιν Plus θα κυκλοφορήσει στις 8 Φεβρουαρίου και πρόκειται για τη μίνι σειρά της Νταϊάν Γκαστόν «Αδιέξοδοι Έρωτες». Το βιβλίο περιλαμβάνει δύο υπέροχα μυθιστορήματα που διαδραματίζονται στην εποχή της Αντιβασιλείας: «Φιλοδοξία και Αθωότητα» και «Η Χαμένη Κόμισσα».   

Νταϊάν Γκαστόν
«Αδιέξοδοι Έρωτες» 
Εκδόσεις: Άρλεκιν Plus 
Σελίδες: 432

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

βιβλιοπωλείοΆρλεκιν