Βιβλίο|24.06.2022 02:22

The book of Form and Emptiness: Το βραβευμένο βιβλίο της Ruth Ozeki θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα

Newsroom

Το «The Book of Form and Emptiness», το οποίο κέρδισε το Women's Prize for Fiction 2022, θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος, σε μετάφραση της Ιωάννας Ηλιάδη.Το βιβλίο της Ruth Ozeki συνδυάζει αξέχαστους χαρακτήρες, καθηλωτική πλοκή και μια ποικιλία θεμάτων, όπως η θλίψη και η απώλεια, η ενηλικίωση, η νευροποικιλομορφία, η κλιματική αλλαγή, η τζαζ και η προσκόλλησή μας στα υλικά αγαθά.

Η Πρόεδρος των κριτών του 2022, Mary Ann Sieghart, δήλωσε: «Σε μια εξαιρετική χρονιά για τη μυθοπλασία που γράφτηκε από γυναίκες, και μέσα από από μια απίστευτα δυνατή λίστα, είμαστε ενθουσιασμένοι που επιλέξαμε το The Book of Form and Emptiness της Ruth Ozeki, το οποίο ξεχώρισε για την αστραφτερή γραφή του, τη ζεστασιά, την ευφυΐα, το χιούμορ και καυστικότητά του. Η Ruth Ozeki είναι μια πραγματικά πρωτότυπη και αριστοτεχνική αφηγήτρια».

Ερωτηθείσα για την έμπνευσή της για τη συγγραφή του μυθιστορήματος, η Ruth Ozeki είπε: «Ως παιδί, σχετιζόμουν με αντικείμενα σαν να ήταν ημι-αισθανόμενα, και ακόμη και τώρα σκέφτομαι τις ιστορίες που θα μπορούσαν να πουν τα πράγματα αν μπορούσαν να μιλήσουν. Μιλάνε τα πράγματα (δέντρα, βότσαλα, φούρνοι τοστιέρας, πυρηνικοί αντιδραστήρες κ.λπ.); Μπορούν να μας διδάξουν για τη ζωή; Για την πραγματικότητα; Προφανώς, η απάντηση είναι ναι, αν μπορούσαμε να μάθουμε να ακούμε».

Ποια είναι η Ruth Ozeki 

Η Ruth Ozeki (Ρουθ Οζέκι) είναι βραβευμένη συγγραφέας, σκηνοθέτης και παραγωγός ταινιών. Το πρώτο της μυθιστόρημα ήταν το «My Year of Meats» και ακολούθησε το «All over Creation». Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ. Ο πατέρας της είναι Αμερικανός και η μητέρα της Γιαπωνέζα. Τον Ιούνιο του 2010 χειροτονήθηκε ιέρεια του Βουδισμού Ζεν. Μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στη Βρετανική Κολομβία και τη Νέα Υόρκη. Στο παρελθόν κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος το βιβλίο της «Μια ιστορία για το παρόν».

Κλειδάριθμοςειδήσεις τώραβραβείο