Βιβλίο|07.01.2023 01:30

Στίβεν Ρούμπιν: O άνθρωπος πίσω από τις μεγαλύτερες εκδοτικές επιτυχίες, θα κυκλοφορήσει τα απομνημονεύματά του

Newsroom

Από τις πρώτες ημέρες του ως συντάκτης πολιτιστικού ρεπορτάζ, την εξαιρετικά επιτυχημένη τεσσάρων δεκαετιών καριέρα του στον χώρο του βιβλίου, έως τις τελευταίες του φιλανθρωπικές δραστηριότητες, ο Στίβεν Ρούμπιν έχει δει τις καλές και τις σκοτεινές στιγμές των εκδόσεων, της μουσικής και της ψυχαγωγίας τον τελευταίο μισό αιώνα.

Στα απομνημονεύματα του, που κυκλοφορούν στο τέλος Μαρτίου μοιράζεται τις ιστορίες και τα μυστικά μιας θρυλικής επαγγελματικής πορείας. Ο Στίβεν Ρούμπιν, όπως τονίζεται στην περίληψη του βιβλίου με τίτλο «Words and Music: Confessions of an Optimist» (Λέξεις και Μουσική: Εξομολογήσεις από Έναν Αισιόδοξο) αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και από υπεύθυνος για τη μουσική στήλη στο πανεπιστημιακό έντυπο εξελίχθηκε σε freelancer δημοσιογράφο για θέματα πολιτισμού, ποπ και κλασικής μουσικής και του Χόλιγουντ. Τα άρθρα του είχαν θέση σε μεγάλες εφημερίδες και έκανε παρέα με ντίβες της όπερας, τραγουδιστές της ποπ και άλλες προσωπικότητες.

Στα απομνημονεύματά του γράφει για τις περιπέτειές του με εμβληματικές μορφές, όπως ο Λουτσιάνο Παβαρότι, η Τζούντι Γκάρλαντ και ο Ντιμίτρι Σοστάκοβιτς και οδηγεί τους αναγνώστες στα παρασκήνια της κυκλοφορίας bestsellers εκδόσεων, τα βιβλία The Firm του Τζον Γκρίσαμ και The Da Vinci Code του Νταν Μπράουν.

«Είχα το προνόμιο να συνεργαστώ στενά με μερικούς από τους μεγαλύτερους συγγραφείς στον κόσμο» έχει δηλώσει ο Στίβεν Ρούμπιν, ο οποίος εντάχθηκε στον εκδοτικό οίκο Bantam Books το 1984 μετά από δεκαετή καριέρα στη δημοσιογραφία. Διορίστηκε πρόεδρος και εκδότης του Doubleday το 1990, παρέμεινε εκεί μέχρι το 2009 με διακοπή από τριετή θητεία στο Λονδίνο ως πρόεδρος του Transworld Publishers. Διετέλεσε πρόεδρος και εκδότης του Henry Holt μέχρι το 2020 και τώρα είναι σύμβουλος εκδόσεων του Simon & Schuster.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώρααπομνημονεύματαΧόλιγουντ