Βιβλίο|18.02.2023 02:30

Πιασμένοι από το χέρι / Main dans la main: Κυκλοφόρησε η νέα δίγλωσση συλλογή του Κώστα Βασιλάκου

Newsroom

Ο ποιητής Κώστας Βασιλάκος εξέδωσε το πρώτο του έργο το 2012 και έκτοτε έχει εκδώσει 7 έργα, διανύοντας μια επιτυχημένη διαδρομή στον χώρο των γραμμάτων. Είναι μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών (Ε.Ε.Λ.), της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ.), του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων Ελλάδος (Ε.Π.Ο.Κ.) και του συλλόγου Λόγου - Μουσικής - Τέχνης «ΛΙΝΟΣ». Ποιήματά του βραβεύτηκαν στον Παγκόσμιο διαγωνισμό NOSSIDE, στον Πανελλήνιο Λογοτεχνικό διαγωνισμό της Π.Ε.Λ., στους Δελφικούς αγώνες ποίησης της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ.), στον Ελληνικό Πολιτιστικό Όμιλο Κυπρίων Ελλάδος (Ε.Π.Ο.Κ.) και στην Αμφικτυονία Ελληνισμού. Επίσης η ποιητική του συλλογή «Λόγια δραπέτες» τιμήθηκε από την Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών (Ε.Ε.Λ.) με το βραβείο ΜΑΡΚΟΥ ΑΥΓΕΡΗ και η ποιητική συλλογή «Ανάμεσα σε δυο στιγμές» τιμήθηκε από τον Ε.Π.Ο.Κ. με το βραβείο βιβλίο της χρονιάς 2017.

Η ποιητική συλλογή Πιασμένοι από το χέρι / MAIN DANS LA MAIN είναι μια δίγλωσση συλλογή, η οποία απαρτίζεται από 40 ποιήματα. Ο ποιητής, όπως γράφει η μεταφράστρια Παρασκευή Μόλαρη στον πρόλογο του βιβλίου, χρησιμοποιεί απλές, ανεπιτήδευτες φόρμες που εμπεριέχουν όμως βαρύτητα ως σημαίνοντα και σημαινόμενα και έρχεται να ντύσει την ψυχή μας με Ποίηση. […] Η παρούσα έκδοση στόχο έχει να επικοινωνήσει τον ποιητικό λόγο του Κώστα Βασιλάκου στη γαλλική ώστε η νεοελληνική ποίηση να ανοίξει τα φτερά της πέρα από τους ορίζοντες της Ελλάδας και να συνομιλήσει με συνανθρώπους μας από άλλα πολιτισμικά περιβάλλοντα.

Η ποιητική αυτή συλλογή βρίθει θεμάτων που αγγίζουν και προβληματίζουν την ανθρώπινη φύση ανά τους αιώνες, θέματα καθόλα διαχρονικά, όπως ο έρωτας, ο πόθος, η αγάπη, η ομορφιά, η ελπίδα, οι αγώνες, το μέλλον κ.λπ. Θέματα τα οποία είναι δοσμένα από τον ποιητή περιεκτικά και λιτά αλλά συνάμα με σαφήνεια και αμεσότητα που αγγίζουν την ψυχή ουσιαστικά.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

εκδόσειςποίησηειδήσεις τώρα