Βιβλίο|02.06.2023 01:30

«Πιασμένοι από το χέρι»: Παρουσίαση της νέας δίγλωσσης ποιητικής συλλογής του Κώστα Βασιλάκου

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Με απόλυτη επιτυχία και πλήθος καλεσμένων στο καφέ «Ο κήπος του Μουσείου», πραγματοποιήθηκε στις 24 Μαΐου 2023, η εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας δίγλωσσης ποιητικής συλλογής του Κώστα Βασιλάκου σε μετάφραση Παρασκευής Μόλαρη με τίτλο «Πιασμένοι από το χέρι» (Main dans la main), που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Αγγελάκη.

Πρόκειται για μια συλλογή από 40 ποιήματα τα οποία έχουν μεταφραστεί στα Γαλλικά. Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος του ethnos.gr Μαίρη Τσίνου. Χαιρετισμό απηυθύναν οι Κωνσταντίνος Καρούσος, Πρόεδρος ΕΕΛ, Ποιητής, Εικαστικός και Βάσω Χαμαλέλη-Μπούκλα, Εκπαιδευτικός, Λογοτέχνης, εξαίροντας την ποιοτική μετάφραση της πολύ καλής γραφής του γνωστού ποιητή, ο οποίος για άλλη μια φορά προσέφερε στο αναγνωστικό κοινό μια άρτια συλλογή ποιημάτων.

Το πάνελ, που απαρτιζόταν από τη μεταφράστρια της συλλογής Παρασκευή Μόλαρη, την Ελένη Λιντζαροπούλου, ποιήτρια, υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας και την Ντίνα Γεωργαντοπούλου, ποιήτρια, παρουσίασαν τα θέματα που αγγίζει ο Κώστας Βασιλάκος, και μοιράστηκαν με το αναγνωστικό κοινό συναισθήματα και σκέψεις που τους δημιουργήθηκαν από την ανάγνωση της συλλογής. Άκρως σημαντική ήταν η τοποθέτηση της μεταφράστριας, η οποία μας μύησε σε αυτό το μεταφραστικό της ταξίδι που κρατάει πολλά χρόνια. Οι τοποθετήσεις όλων των ομιλητριών στο πάνελ έγιναν με πολύ γλαφυρό τρόπο και με πολύ ουσιαστικές επισημάνσεις, προσδίδοντας μια πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα, η οποία ενισχύθηκε από την εναλλάξ απαγγελία ποιημάτων τόσο στα ελληνικά από την Κωνσταντίνα Κούρτη, εκπαιδευτικό και τον Στυλιανό Ηλία Γιαννακουλόπουλο, μαθητή Λυκείου, ποιητή, όσο και στα γαλλικά από τη μεταφράστρια Παρασκευή Μόλαρη.

Την παρουσίαση έκλεισε ο ποιητής που μοιράστηκε τα συναισθήματά του και το πώς εμπνεύστηκε την έκδοση της συλλογής. Το σίγουρο είναι ότι το ταξίδι της ποιητικής συλλογής Πιασμένοι από το χέρι - Main dans la main μόλις ξεκίνησε…

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ποίησηειδήσεις τώρα