Νίκος Παναγιωτόπουλος: Πέθανε ο συγγραφέας
NewsroomΈφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας και μεταφραστής Νίκος Α. Παναγιωτόπουλος μετά από μάχη με τον καρκίνο.
Ο Νίκος Α. Παναγιωτόπουλος γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1945 στα Εξάρχεια. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του περιοδικού Εκηβόλος μαζί με τον Βασίλη Διοσκουρίδη και την Τζούλια Τσακίρη.
Έχει συγγράψει ένα εκτεταμένο opus incertum – μια μακρά αφήγηση σε ελεύθερο στίχο με τον τίτλο «Σύσσημον ή Τα Κεφάλαια», το οποίο έχει κυκλοφορήσει κατ’αρχήν σε φυλλάδια εκτός εμπορίου και, αργότερα, από τις εκδόσεις Ίνδικτος και Το Ροδακιό.
Παράλληλα ασχολήθηκε με τη μετάφραση. Ιδιαίτερη αδυναμία του το αρχαίο δράμα. Η θρυλική «Αντιγόνη», που παίχτηκε στην Επίδαυρο το 2007 σε σκηνοθεσία Λ. Βογιατζή ήταν σε δική του μετάφραση. Το ίδιο και ο «Οιδίποδας» που έπεται στηρίζονται στη δική του μετάφραση.
- Συνταγματική Αναθεώρηση: Για ποιο λόγο η κυβέρνηση θέλει να καταργήσει τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων
- Η σχέση του «Daniel» με τη φονική έκρηξη και οι ελλείψεις στη «Βιολάντα»: Πραγματογνώμονας εξηγεί
- «Χορός» Ρίχτερ με 22 δονήσεις σε δύο ώρες στα Καλάβρυτα - Στα 3,6 ο μεγαλύτερος σεισμός
- Πάνω από 3.500 άνθρωποι ζουν καθηλωμένοι στο κρεβάτι λόγω κλινικής παχυσαρκίας