Βιβλίο|21.08.2023 12:00

Amy Winehouse: Νέο αποκαλυπτικό βιβλίο με αδημοσίευτες φωτογραφίες και σημειώσεις της - «Ηταν ένα φυσιολογικό παιδί» λέει ο πατέρας της

Newsroom

Δώδεκα χρόνια μετά τον θάνατό της και ενόψει των 40ών γενεθλίων της, η οικογένειά της Amy Winehouse κυκλοφορεί ένα νέο βιβλίο, στο οποίο αποκαλύπτει μια άλλη πλευρά της νικήτριας των Grammy, την κόρη και αδελφή που ήξεραν οι αγαπημένοι της άνθρωποι. 

Η τραγουδίστρια, η οποία πέθανε μόλις 27 ετών, τον Ιούλιο του 2011, έγινε γνωστή για τα δυναμικά της κοντράλτο φωνητικά και την εκλεκτική μίξη διάφορων μουσικών ειδών, συμπεριλαμβανομένων της σόουλ, τζαζ και Rhythm n Blues μουσικής σκηνής.

Το «Amy Winehouse: In Her Words», που θα κυκλοφορήσει στις 29 Αυγούστου, περιέχει ανέκδοτες φωτογραφίες, σημειώσεις ημερολογίου και χειρόγραφες επιστολές και ποιήματα. Το νέο βιβλίο αποτελεί συλλογικό έργο της οικογένειάς της και του πατέρα της, Mitch Winehouse, με τον οποίο ήταν γνωστό ότι δεν είχαν καλές σχέσεις. 

«Ανέκαθεν θέλαμε ο κόσμος να γνωρίσει την αληθινή Amy, από πού ήρθε και τι την έκανε αυτό που ήταν. Ήταν, από κάθε άποψη, ένα φυσιολογικό παιδί Εβραίων από το βόρειο Λονδίνο, που έκανε ό,τι και τα άλλα παιδιά, παρακολουθούσε μαθήματα υποκριτικής, αγαπούσε τη γιαγιά, τη μαμά και τον μπαμπά της, αγαπούσε τον αδερφό της» ανέφερε ο ίδιος στο People. 

Τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου θα δοθούν στο Amy Winehouse Foundation, το οποίο στόχο την ενημέρωση των νέων για τους κινδύνους των ναρκωτικών ουσιών και του αλκοόλ και την υποστήριξη όσων αγωνίζονται κατά του εθισμού.

«Πολλοί καλλιτέχνες λένε ότι περιμένουν το τέλειο τραγούδι να έρθει στην αγκαλιά τους από τους ουρανούς. Για εκείνους, η συγγραφή είναι ένας τοκετός αγάπης. Αλλά για την Amy, τα τραγούδια έρχονταν αβίαστα. Ήταν λες και κάθε τόσο άναβε στο μυαλό της ένα φως. Αποσυρόταν σ' ένα ήσυχο μέρος για λίγο και συνέθετε συγχορδίες. Και μετά θα αναδυόταν ένα τραγούδι, ένα άλμπουμ. "Πώς το έκανες; Έγραψες πρώτα τις μελωδίες ή τους στίχους;" τη ρώτησε μια μέρα ο Mitch. "Έλα τώρα, μπαμπά, όλοι μπορούν να το κάνουν!" γελούσε εκείνη. Μόνο που δεν μπορούσαν να το κάνουν όλοι. Αυτή ήταν η Amy: με ελάχιστη κατανόηση του πόσο ευφυής ήταν» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι γονείς της στο βιβλίο.

ειδήσεις τώρατραγουδίστριαφωτογραφίεςβιβλίοβιογραφίαAmy Winehouse