Βιβλίο|28.09.2023 19:05

Οι λάτρεις του βιβλίου βρήκαν το «σπίτι» τους στο Instagram

Newsroom

Τα social media έχουν επηρεάσει πολλές βιομηχανίες. Από τη μόδα και την ομορφιά, μέχρι τον αθλητισμό, την εστίαση και φυσικά τον χώρο των εκδόσεων.

Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο μιας και το «αφήστε τις οθόνες και πιάστε τα βιβλία» τείνει να γίνει κίνημα, όμως ποιος είπε ότι αυτά τα δυο δε συνδυάζονται;

Το #Instabook στο Instagram περιλαμβάνει 16.066.605  δημοσιεύσεις απ’ όλο τον κόσμο και το αντίστοιχο #booktok στο TikTok 182 δισεκατομμύρια βίντεο, μετατρέποντας το βιβλίο σε trend για όλες τις ηλικίες. Μάλιστα πολλές αλυσίδες ανά την υφήλιο έχουν δημιουργήσει ειδικές «γωνιές» με βιβλία που είναι ιδιαίτερα προβεβλημένα στα social media.

Ψάχνοντας πρόσφατα στο Instagram ένα βιβλίο έπεσα πάνω στο @booklover_and_more, έναν νέο και πολύχρωμο λογαριασμό με κριτικές και προτάσεις για όλες τις ηλικίες.

«Πίσω» από τον λογαριασμό ανακάλυψα πως κρύβεται η Αφροδίτη. Μια μαμά με δυο παιδιά και μεγάλη λατρεία για την ανάγνωση από μικρή ηλικία, όπως ανέφερε η ίδια στο TheOpinion.

«Είμαι αναγνώστρια από μικρή. Το πατρικό μου είναι γεμάτο με βιβλία, παιδικά, εφηβικά», λέει η ίδια. Αρχικά κρατούσε σημειώσεις για ό, τι διάβαζε σε μια εφαρμογή καθαρά για τον εαυτό της. Μετά όμως από παρότρυνση της αδερφής της, αποφάσισε να δημιουργήσει το @booklover_and_more.

Στο προφίλ της μπορεί κανείς να βρει αναρτήσεις «ένα προς ένα» όπως μας λέει, δηλαδή ένα βιβλίο για ενήλικες και ένα για παιδιά, ενώ δε λείπουν και αυτά που είναι χωρισμένα ανά κατηγορία, όπως για παράδειγμα τα «βιβλία για την εγκυμοσύνη».

Σύμφωνα με την ίδια, το εγχείρημά της έχει ανταπόκριση και αυτό ήταν κάτι που την ξάφνιασε θετικά. «Υπάρχει πολύς κόσμος που διαβάζει στην Ελλάδα! Υπάρχει ανταπόκριση κυρίως στα παιδικά βιβλία, αλλά και στον ενηλίκων», συμπληρώνει η Αφροδίτη.

 

ειδήσεις τώραinstagramβιβλία