Βιβλίο|21.05.2019 18:12

Game of Thrones: Τα βιβλία θα έχουν διαφορετικό τέλος σε σχέση με τη σειρά

Newsroom

H κορυφαία σειρά του HBO «Game of Thrones» έριξε αυλαία μετά από 47 βραβεία Emmy και οκτώ σεζόν, αλλά το τέλος της άφησε πολύ κόσμο ανικανοποίητο. Κάποιοι εξοργίστηκαν με το τέλος της σειράς και κάποιοι με το γεγονός ότι δεν θα υπάρξει ένατη σεζόν (πιθανότατα). 

O Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν, συγγραφέας των βιβλίων «Το τραγούδι του πάγου και της φωτιάς», στα οποία βασίστηκε μέχρι ένα σημείο η σειρά, έγραψε, μεταξύ άλλων, στο blog του για το μεγάλο φινάλε της δραματικής σειράς:

«Δεν είχα ιδέα, εκείνο το απόγευμα στο Palm, ότι θα ξεκινούσα ένα ταξίδι που θα μου άλλαζε τη ζωή. Είχα δώσει και στο παρελθόν δικαιώματα βιβλίων και ιστοριών μου για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Κάποια είχαν ήδη γυριστεί. Δεν υπήρχε τρόπος να ξέρω ότι αυτό θα ήταν διαφορετικό, ότι αυτός ο πιλότος όχι μόνο θα γυριζόταν, αλλά θα γινόταν η πιο επιτυχημένη σειρά στην ιστορία του HBO», αναφέρει ο δημιουργός του «Game of Thrones». 

Για το τέλος των δύο βιβλίων που ετοιμάζει να κυκλοφορήσει σύντομα, αποκαλύπτει: «Μην ξεχνάτε ότι δουλεύω με ένα πολύ διαφορετικό μέσο απ' ό,τι ο Ντέιβιντ και ο Νταν. Εκείνοι είχαν έξι ώρες για την τελευταία σεζόν. Εγώ περιμένω ότι τα δύο αυτά βιβλία μου θα γεμίσουν συνολικά κάπου 3.000 σελίδες χειρόγραφου... και αν χρειαστούν περισσότερες σελίδες και κεφάλαια και σκηνές, θα τα προσθέσω. Υπάρχουν ένα σωρό χαρακτήρες που δεν έφτασαν ποτέ στην οθόνη και άλλοι που πέθαναν στη σειρά αλλά είναι ζωντανοί στα βιβλία. Αν μη τι άλλο οι αναγνώστες θα μάθουν τι απέγιναν οι Jeyne Poole, Lady Stoneheart, Skahaz Shavepate, Arianne Martell, Darkstar, Victarion Greyjoy, Ser Garlan the Gallant, Aegon VI και ένα σωρό ακόμη χαρακτήρες, μικροί και μεγάλοι, που οι θεατές της σειράς δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να γνωρίσουν. Και ναι, θα υπάρχουν και μονόκεροι... στο περίπου».

«Ποιο θα είναι το “αληθινό” τέλος, εκείνο του βιβλίου ή εκείνο της σειράς; Χαζή ερώτηση. Τι λέτε γι' αυτό; Εγώ θα το γράψω. Εσείς θα το διαβάσετε. Και ο καθένας μπορεί να αποφασίσει ό,τι θέλει και να τσακωθεί γι' αυτό στο ίντερνετ», συμπληρώνει ο Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν στο κείμενο που δημοσίευσε στο blog του.  

Kυκλοφόρησε το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ: «Game of Thrones: The Last Watch» 

HBO θα παρουσιάσει στις 26 Μαΐου ένα ντοκιμαντέρ για το «Game Of Thrones». Η ταινία θα διαρκέσει δύο ώρες και θα μας δείξει το making of της τελευταίας σεζόν της δραματικής σειράς. 

Θα περιέχει χιουμοριστικές σκηνές, αλλά και συγκινητικές τόσο από το καστ όσο από το συνεργείο. Τις ακραίες καιρικές συνθήκες που αντιμετώπισαν και τα τεχνάσματα που έκανε η παραγωγή για να αποφευχθούν τα spoiler.  

Σκηνοθέτης του «Game of Thrones: The Last Watch» είναι η Βρετανίδα Τζίνι Φίνλεϊ, η οποία θα παρουσιάσει όλα τα backstage, αλλά και χρήσιμες πληροφορίες για τα γυρίσματα. Όλες εκείνες τις μοναδικές περιοχές και τον τρόπο με τον οποίο οι αφηγήσεις του Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν έγιναν πραγματικότητα.

Game of ThronesΤζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν