Βιβλίο|24.06.2019 16:43

«Συνήγορος της αμαρτίας» από την Ήρα Ραΐση

Newsroom

Ο Πάνος, ο κεντρικός ήρωας, από νεαρή ηλικία, βαδίζει στη «σκακιέρα» του, στιγματισμένος, με τη μοίρα του πλάσματος, που επιλέγει πότε το καλό και πότε το κακό. Λευκά τετραγωνάκια αρετής και μαύρα αμαρτίας, αρχής γενομένης από την πλάνη ότι διέπραξε έναν φόνο.
Το δίπολο θα τον ακολουθήσει σε όλη του τη ζωή. Αθώος και ένοχος θα μαθητεύσει και θα βυθιστεί στην περιπέτεια μιας, απρόβλεπτης διαδρομής, ξέχειλης από ακραία, ανθρώπινα συναισθήματα και πράξεις.

Νόμιμος, παράνομος, περιθωριακός, ή συμβατικός, θα κρατήσει την τέχνη του τζόγου, που διδάχθηκε, σέρνοντας ή ανυψώνοντας την ανθρώπινη φύση. Προδοσία, απιστία, σκληρότητα, αλλά και αγάπη, έρωτας και καλοήθεια, συνυπάρχουν σε μια ιστορία, που οι ανατρεπτικά αντιθετικές διαδοχές της φλερτάρουν με τον "εθισμό" του αναγνώστη, από την πρώτη,
μέχρι και την τελευταία σελίδα.

ΤΙΤΛΟΣ: Συνήγορος της αμαρτίας
Εκδόσεις: Μωραΐτης
Συγγραφέας: Ήρα Ραΐση
Ημερομηνία Έκδοσης: Σεπτέμβριος 2018
ISBN:  978-618-5169-24-4
Διάσταση Βιβλίου: 14x21 
Σελίδες Βιβλίου: 346 
TIMH: 15,50 € 

Η Ήρα Ραΐση (ψευδώνυμο) ζει στην Αθήνα, είναι αξιωματικός Στρατιωτικός Δικαστής, με ειδίκευση στο Ποινικό Δίκαιο και μεταπτυχιακές γνώσεις Διεθνούς Ποινικού Δικαίου. Επίσης έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην ψυχολογία - συμβουλευτική ζεύγους. Έχει αναπτύξει πολύπλευρη καλλιτεχνική δραστηριότητα. Η συγγραφή είναι για εκείνη «αναπνοή» και η αγαπημένη της φιλοσοφική θεωρία είναι «τα πάντα ρει» του Ηράκλειτου.

Προηγούμενα έργα της:

(2017) Η εξαφάνιση της νύφης / Ωκεανός
(2014) Εσύ ήσουν; / Ωκεανός
(2013) Φελίσια / Ιδιωτική Έκδοση
(2012) 12 μύθοι του 13 / Foglio
(2010) Μανικιούρ πεντικιούρ /Εκδ. Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Τι λέει η συγγραφέας για το βιβλίο της:

«Γράφω από και με σκοπό τους ανθρώπους. Δεν υπάρχει κανένα πλάνο στην ιδέα, έρχεται ξαφνικά να συνενώσει τα εξωτερικά ερεθίσματα με τις εσωτερικές μου γραντζουνιές. Ο συνήγορος γεννήθηκε από μια εικόνα. Ένας έφηβος σερβιτόρος σε παραλιακό ουζερί έκανε ακούσια μια ζημιά και δέχτηκε επίθεση από το αφεντικό του. Τριγύρω χαρούμενο καλοκαιρινό σκηνικό, ξεγνοιασιά. Η ζωή δεν είναι ίδια, ούτε δίκαιη για όλους σκέφτηκα. Κάπως έτσι ξεκίνησε… Όμως αυτό το βιβλίο είναι το προσωπικό μου βιτρώ. Έχει μνήμες από την Κομοτηνή όπου πέρασα τα φοιτητικά μου χρόνια, διδάγματα από καλοήθεις ανθρώπους, εφιάλτες από κακά συναπαντήματα, γνώσεις ψυχολογίας, νομικής, ακόμη και φυσικής επιστήμης αφού αποπειράθηκα να ασχοληθώ με τους νόμους του χάους. Κανένας ήρωας δεν είναι φανταστικός εντελώς. Οι ήρωές μου είναι όλοι αληθινοί, οι ιστορίες τους μόνο είναι μυθοπλασία, τα πρόσωπα τα φέρνω συχνά στο μυαλό μου, είναι για μένα σαν να φτιάχνω ένα χάρτινο καράβι και το βάζω στην ακροθαλασσιά να πλεύσει στο πέλαγος…

Πολλοί αναγνώστες έχουν την εντύπωση ότι ο συγγραφέας γράφει προσωπικά του βιώματα. Για παράδειγμα μου είπαν ότι αναφορικά με το πάθος του τζόγου, απέδωσα τέλεια την πραγματικότητα, προσωπικά παίζω σπάνια χαρτιά, ίσως καμιά Πρωτοχρονιά. Για τον τζόγο διάβασα βιβλία, ρώτησα και έμαθα μέσα σε κάποια καζίνο. Ίσως ήμουν και τυχερή γιατί μου έφερε η ζωή στο δρόμο μου έναν ιδανικό «παίκτη», έτσι τον είδα εγώ τουλάχιστον. Ο συγγραφικός εαυτός για όσους ξέρουν από λεπτομέρειες συνήθως δεν αφορά την πλοκή του μυθιστορήματος, αλλά τη θέση που έχει ο συγγραφέας απέναντι στα πράγματα. Το μυθιστόρημα αυτό θα παρομοίαζα εκτός από βιτρώ με στροβίλισμα της φούστας της κοπέλας του λούνα παρκ , πολλές πτυχές, γρήγορες εναλλαγές , λαμπιόνια, σκιά. Είναι καημός για τα δεινά, είναι γνώση, είναι ευχή.»

εκδόσειςΜωραΐτης