Βιβλίο|01.07.2019 15:49

Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Λάκη Ιωαννίδη για τη Θεσσαλονίκη

Newsroom

«Θεσσαλονίκη η Ψυχή μας» τιτλοφορείται το βιβλίο του συγγραφέα και Προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ελληνορωσικών Σχέσεων Λάκη Ιωαννίδη το οποίο παρουσιάστηκε  πριν λίγες μέρες στο Βελλίδειο Συνεδριακό κέντρο της ΔΕΘ. Πρόκειται για ένα βιβλίο-μαρτυρία, που στοχεύει μέσα από τις σελίδες του να δώσει την πορεία της όμορφης πόλης της Θεσσαλονίκης, την προσφορά των ανθρώπων της σ' αυτό τον τόπο, σ' αυτό το Έθνος και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου συγκινητική ήταν η αναφορά του συγγραφέα αλλά και των παρουσιαστών σε πρόσωπα ιστορικά που συνέβαλαν στην ανάπτυξη της πόλεως μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο , όπως ο μεγάλος Μακεδόνας πολιτικός Κωνσταντίνος  Καραμανλής , αλλά και οι τοπικοί πολιτικοί άνδρες Γεώργιος Μπακατσέλος , Αλεξ. Θεοδοσιάδης , Λεωνίδας Ιασονίδης , Ν.Ζαρντινίδης και άλλοι , οι εκδότες των ιστορικών εφημερίδων, Γιάννης Βελλίδης της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και Πέτρος Λεβαντής του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΒΟΡΡΑ , οι μεγάλοι λογοτέχνες της Θεσσαλονίκης , Πεντζίκης , Βαφόπουλος , Χριστιανόπουλος , Γεώργιος Ιωάννου.

Για το βιβλίο μίλησαν οι κ.κ. Νίκος Πασχαλίδης , συγγραφέας , οι δημοσιογράφοι κ.κ. Φαίδων Γιαγκιόζης , και Κώστας Μπλιάτκας, ο Πρόεδρος της ΔΕΘ –HELEXPO κ.Τάσος Τζήκας, συντονιστής ο δημοσιογράφος κ.Παντελής Σαββίδης και ο συγγραφέας κ. Λάκης Ιωαννίδης .

Παρεμβάσεις έκαναν ο  κ. Κώστας Ζαχαράκης , ιατρός  τ.βουλευτής, και ο επιχειρηματίας κ. Νίκος Παπαποστόλου. Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων το «παρών» έδωσε και ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας Αλεξάντρ Στσερμπακόφ.